Un preot ieşean anunţă că va ţine rugăciuni pentru cei afectaţi de epidemia de coronavirus

Un preot ieşean anunţă că va ţine rugăciuni în fiecare zi pentru cei afectaţi de epidemia de coronavirus, persoanele care vor să lase un pomelnic fiind îndemnate să-i scrie pe Facebook.

M.A., miercuri 26 februarie 2020 , 17:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preotul ieşean Dan Damaschin, care activează la biserica din incinta Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, scrie pe Facebook că prin înteţirea rugăciunilor se impune "să fim alături de persoanele afectate de epidemia de coronavirus".

"Aflăm de la credincioşi, de la mamele noastre din Maternitate şi, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook şi de pe Whatsapp, de suferinţa provocată de aşa numita epidemie de Coronavirus. Chiar dacă avem rezervele noastre susţinute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societăţii Ştiinţifice Româneşti, se impune să fim alături de fraţii şi surorile noastre afectaţi de aceste evenimente.

Citeste si: Coronavirus România. Isterie generală: rafturile magazinelor sunt goale, iar oamenii se calcă în picioare

Fie că vorbim de suferinţa bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenţie fireşti recomandate de instituţiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu ştie cine, un lucru este clar. Oamenii noştri dragi, de aproape sau de departe, suferă", afirmă preotul Dan Damaschin.

Citeste si: Oficialii Spitalului Militar din Capitală au decis ca unitatea să intre în carantină din cauza coronavirusului

Preotul ieşean îndeamnă la rugăciune şi anunţă că va ţine zilnic o slujbă, precizând că "nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit"

Citeste si: Coronavirus. Ce îndemnizație primești dacă ești angajat și intri la carantină

"Vă îndemnăm să înteţim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniştea şi ajutorul celor încercaţi, prin pravila zilnică prin milostenia firească şi mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate). Nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit. Tocmai de aceea şi noi, creştinii din jurul Bisericii Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, vom săvârşi zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) şi Taina Sfântului Maslu. Toţi cei ce doresc să fie purtaţi în rugăciunile noastre, afectaţi de evenimentele mai sus menţionate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toţii cu Mila şi Harul Bunului Dumnezeu", scrie pe Facebook preotul ieşean Dan Damaschin.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si