Un prizonier britanic eliberat de Rusia a povestit calvarul prin care a trecut. El acuză că a fost „tratat mai rău decât un câine”

Un bărbat din Marea Britanie a fost închis de către ruși. După eliberarea sa, acesta a povestit momentele grele prin care a trecut, trecând în revistă inclusiv faptul că a fost „tratat mai rău decât un câine”, a declarat acesta pentru Sun on Sunday, potrivit The Guardian.

Author: Ana-Maria Costea luni 26 septembrie 2022 , 11:47

Un prizonier britanic eliberat de Rusia a povestit calvarul prin care a trecut. El acuză că a fost „tratat mai rău decât un câine”

Aiden Aslin în interviul pentru Sun on Sunday

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aiden Aslin a fost capturat timp de 5 luni de forțele ruse. După ce a fost eliberat, acesta a povestit calvarul prin care a trecut.

Acesta a dezvăluit chiar și cum a fost bătut, înjunghiat și întrebat dacă își dorește o moarte „rapidă” sau „frumoasă”.

Citeste si: Rusia se pregătește de închiderea granițelor după ce 260.000 de bărbați au fugit din țară

Cum a ajuns Aiden Aslin să fie capturat de forțele ruse

Aiden Aslin este originar din Newark, Nottinghamshire. Acesta și-a construit o nouă viață în Ucraina în anul 2018, după ce s-a îndrăgostit de o femeie ucraineană pe nume Diane Okovyta și s-a alăturat ulterior pușcașilor marini.

El a fost reținut de forțele ruse în luna aprilie a acestui an, în timp ce lupta în orașul Mariupol. Acesta a fost pus în fața judecății alături de Shaun Pinner și Brahim Saadoun,

un cetățean marocan. Acestora li s-a spus că riscă pedeapsa cu moartea, iar când a fost dată sentința, Aiden Aslin a mărturisit că vrea să plângă, dar nu poate: „A fost literalmente o chestiune de supraviețuire”, a spus el.

În prezent, Aiden Aslin este unul dintre cei 10 reținuți care au fost eliberați miercuri seara. Printre cei eliberați se numără și alți 4 cetățeni britanici: John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill și Shaun Pinner.

Citeste si: Rusia, avertizată de Casa Albă să nu folosească armele nucleare împotriva Ucrainei. "Consecințele vor fi catastrofale"

Cum arată 5 luni în captivitate rusească

Aiden Aslin a declarat că, în timpul în care a stat închis, a fost nevoit să împartă o celulă de 2 oameni și a dormit pe un covor infestat cu păduchi și gândaci. Deoarece nu era toaletă, el și colegii săi deținuți au fost nevoiți să își facă nevoile în sticle goale.

Britanicul Aslin a mărturisit că a supraviețuit 3 săptămâni cu bucăți de pâine și apă: În cele din urmă a trebuit să îi implorăm să ne dea apă de la robinet", a spus el. 

Citeste si: Noi proteste masive în Rusia împotriva războiului lui Putin. Peste 760 de oameni au fost arestați

Acesta a mai declarat că atunci când i s-a verificat pașaportul și a fost foarte clar că este britanic, a fost lovit cu pumnul în față de un soldat rus. Mai mult, răpitorii săi l-au amenințat că îi vor tăia urechea. Aslin a fost bătut din cauza tatuajelor sale: unul cu un trident ucrainean, iar celălalt se referea la timpul petrecut e acesta in Siria.

Amintindu-și de momentul când a fost înjunghiat în spate cu un cuțit, Aiden Aslin a mărturisit: „Știam că există o posibilitate foarte mare să fiu pe cale să fiu ucis”.

Aiden Aslin a menționat că a fost întrebat de un soldat rus  dacă își dorește „o moarte rapidă” sau „o moarte frumoasă”. Acesta a răspuns că își dorește o moarte rapidă, însă răspunsul nu a fost cel așteptat: „Veți avea o moarte frumoasă. Mă voi asigura că este o moarte frumoasă”

Recent, Aiden Aslin s-a reunit cu mama și logodnica lui, cărora le-a mărturisit: „Nu m-am gândit niciodată că voi scăpa cu viață”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si