Mii de șoferi care s-au mobilizat pe o pagină de Facebook spun că vor alimenta de 50 de bani, ca pentru a trage un semnal de alarmă împotriva măsurilor decise de Guvern.

Ce spun șoferii

Şoferii spun că măsura compensării de 50 de bani este o bătaie de joc.

"E timpul să facem ceva. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru.

Share masiv ca să vadă toată lumea si să stabilim ce si când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul saă depășească 9lei/litri (unde jumătate din acesti bani merg către stat). Noi facem ceva!", scrie în descrierea evenimentului.

Citeste si: Reducerea cu 50 de bani a litrului de carburanți, aprobată de Guvern. De când intră în vigoare ieftinirea la pompă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În ultimele săptămâni mai mulți mulţi șoferi au alimentat maşinile cu sume foarte mici pentru a împiedica benzinarii să facă profituri.

Citeste si: Un bărbat trăiește o adevărată minune la trei ani după ce i-a fost răpit fiul. Își strânge din nou copilul la piept: “Am fugit împreună din România“

Aceștia spun că vor continua protestele până când preţul carburanţilor va scădea semnificativ. 

Peste 60.000 de persoane vor participa la protest

În unele localităţi din ţară, la protest vor participa inclusiv transportatorii autorizaţi. Un protest se anunţă inclusiv în municipiul Satu Mare. Unul dintre organizatori, Claudiu Nemeş ne spune că întâlnirea se va face la ora 17:00 la o benzinărie de pe bulevardul Henri Coandă.

Citeste si: Accident în Vaslui: Un copil a fost lovit de o mașină. Ambulanța care venea să îl salveze a făcut accident cu un alt autoturism

La evenimentul organizat pe Facebook sub denumirea "Proteste in toată țara contra prețului carburantului" peste 190.000 de persoane s-au declarat interesate, iar 62.000 au anunțat că vor participa.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul ordonanței de urgență privind prețul carburanților

Premierul Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si