Un român în vârstă de 30 de ani a primit 35.000  de euro daune și despăgubiri de la Poliția din Amsterdam, după ce a fost rănit chiar în timp ce era reținut.

Totul s-a întâmplat în zona pasajului de la gara Amsterdam Central în 2020, relatează Het Parool.

Citește și: Un adolescent român se zbate între viață și moarte în Italia: „Rugați-vă pentru el!”

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit Biroului Juridic Letselschade&Gezondheidsrecht (JBL&G), o agenție olandeză care ajută oamenii ce suferă vătămări corporale, pe 14 august 2020, polițiștii i-au cerut bărbatului „să iasă cu bicicleta din pasajul stației”. Se pare că nu mergea suficient de repede, motiv pentru care bărbatul a fost reținut și împins și lovit cu pumnul în față.

Bărbatul a suferit o fractură de șold. Chiar dacă durerile erau mari, oamenii legii l-au abandonat și „au refuzat să cheme o ambulanță”, potrivit unui unui martor care a asistat la scenă a chemat salvatorii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Incredibil! Ce au găsit localnicii unui sat în burta unui șarpe Boa? Oamenilor nu le-a venit să creadă

După incident, poliția a negat orice responsabilitate, transmite JBL&G.

Românul, despăgubit cu 35.000 de euro!

După ancheta internă a poliției în care au fost analizate imagini de pe camerele de supraveghere, s-a aflat că ofițerii ar fi putut rezolva problema într-un alt mod.

Cu toate acestea, oamenii legii au preferat să plătească 35.000 de euro daune și despăgubiri.

Citește și: Portretul femeii din Maramureș care și-a înjunghiat mama cu bestialitate. Detalii cutremurătoare

Întrebat despre alte decizii, purtătorul de cuvânt al Poliției a spus că  „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern, în urma acestui caz”, pe baza unui raport de investigație al Departamentului de Integritate Securitate&Reclamații.

Românul a trebuit să fie operat după fractura de șold potrivit JBL&G.

Citește și: VIDEO. "Dragul meu prieten". Reacția stânjenitoare a lui Vladimir Putin când l-a lăudat Xi Jinping a devenit virală

Cei 35.000 de euro  „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare medicale efectuate, cât și compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurate”, a precizat agenția.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si