Un tribunal rus a dispus marți arestarea în lipsă a scriitorului de science-fiction Dmitri Glukhovski, care riscă până la 10 ani de închisoare pentru critici la adresa campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează The Moscow Times.

Citeste si: Rusia admite că a trimis recruţi pe frontul din Ucraina. Excluderi și pedepse în armata rusă

Tânărul autor de 42 de ani, despre care se crede că se află deja în străinătate, s-a pronunțat împotriva invaziei ruse în postări pe rețelele de socializare și articole de opinie

pentru presa occidentală.

Prima reacție a scriitorului: "Sunt gata să repet tot ce am spus acolo: "Opriți războiul!"

Glukhovski a declarat marți că este acuzat că a discreditat armata rusă pe Instagram și că l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin pentru ofensiva din Ucraina.

„Sunt acuzat că am discreditat Forțele Armate Ruse pentru o postare pe Instagram”, a spus el în aplicația de mesagerie Telegram.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Ramzan Kadîrov îl amenință pe Zelenski: "Acești diavoli vor fugi din Ucraina. Veți vedea acum adevărata operațiune specială”

"Sunt gata să repet tot ce am spus acolo: "Opriți războiul! Recunoașteți că acesta este un război împotriva întregii națiuni și opriți-l!"

Ministerul de Interne l-a pus pe o listă căutată pe autorul cărții de succes "Metro 2033", un roman de ficțiune post-apocaliptic din anul 2002.

Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a dispus arestarea lui Glukhovski în lipsă, potrivit sursei citate.

Rusia se confruntă cu o represiune fără precedent împotriva opoziției și a vocilor disidente. Autoritățile au introdus o lege care impune o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru publicarea unor informații despre forțele armate ruse considerate false de guvern.

Zeci de mii de ruși au părăsit țara de la începutul campaniei militare a Moscovei în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si