Turistul polonez nu a vrut să țină cont de faptul că este interzisă urcarea scărilor din piramida Kukulkan, cunoscută și sub numele de El Castillo, situată pe locul unui oraș antic denumit Chichen Itza.

Citește și: Motivul șocant pentru care un avion cu 104 pasageri a intrat frontal într-un munte

Templul unde a avut loc scandalul cu turistul est-european care se încadrează în municipalitatea Tinum din statul Yucatán, potrivit The Independent.

Polonezul a fost lovit în cap cu un băț de un spectator și mustrat de altul, înainte de a fi reținut în cele din urmă de forțele de ordine locale.

Scandal la una dintre cele 7 noi minuni ale lumii

Turistul a fost certat de o mulțime furioasă și lovit cu o bâtă după ce a urcat treptele piramidei cîn weekend.

Polonezul a provocat indignare sâmbătă, când a traversat zona restricționată a piramidei trepte și a început să urce treptele, după cum a raportat Mexico Daily Post.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un băiețel de 8 ani, în comă indusă după ce s-a ciocnit cu sora lui la trambulina pentru copii

Urcarea pe treptele de calcar a fost interzisă din 2008, la un an după ce situl a fost numit una dintre cele 7 noi minuni ale lumii de către UNESCO.

Turistul a încercat să acceseze zona interzisă pentru a face poze, a informat sursa citată.

Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, bărbatul poate fi văzut fiind escortat înapoi pe trepte de o pereche de oficiali, în timp ce mulțimea strigă mustrări și înjurături.

La un moment dat, un bărbat fără cămașă care poartă un băț lung se apropie de turist din spate și îl lovește în cap.

Amendă de aproape 300 de dolari pentru est-european

José Arturo Chab Cárdenas de la Instituto Nacional de Antropologia e Historia (INAH) a declarat pentru Mexico Daily Post că turistul a fost ulterior reținut timp de 12 ore înainte de a fi amendat cu 5.000 de pesos, sau aproximativ 263 de dolari.

Plata a fost făcută către trezoreria municipiului Tinúm. Situat pe peninsula Yucatán din Mexic, Templul Kukulcán este una dintre "bijuteriile coroanei" din Chichén Itzá.

Reținerea turistului polonez a venit la doar câteva luni după ce Abigail Villalobos, o cetățeană mexicană în vârstă de 29 de ani, a devenit virală după ce a urcat în piramidă și s-a rotit în fața unei mulțimi furioase.

Imaginile video ale incidentului au arătat cum Villalobos era batjocorită de privitori, care au stropit-o cu apă și și-au tras-o de șuvițele blonde, pe fondul unor strigăte de a „o închide”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si