Pe 18 septembrie 2020, Biroul Electoral Central a dat o hotărâre care se referă la valabilitatea buletinelor de vot. Astfel, pentru ca acestea să fie luate în considerare, trebuie ca ștampila cu mențiunea „VOTAT” să se încadreze în mai multe condiții. Astfel, votul va fi valid facă ștampila este aplicată în interiorul unui singur patrulater. Dacă ștampila depăşeşte limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă (inclusiv situaţia în care ştampila atinge doar un patrulater), votul va fi luat în considerare.

La fel se va întâmpla și în cazul în care ștampila este aplicată în interiorul unui patrulater, deși pe buletinul de vot sunt înscrise diverse menţiuni ale alegătorului. Astfel, votul este considerat valabi l indiferent de menţiunile scrise de alegător pe buletinul de vot. În fine, votul este luat în considerare și în cazul în care ștampila este aplicată în interiorul unui patrulater, chiar dacă alegătorul a aplicat, pe buletinul de vot, una sau mai multe ştampile fără să atingă vreun alt patrulater.

Ștampila vot
Alegătorii trebuie să fie atenți în ce loc aplică ștampila de vot

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată declarația de avere a milionarului Mohammad Murad! Vezi cum a ajuns afaceristul care vrea să fie primar să câștige aproape 40.000 de euro pe lună! EXCLUSIV

Citeste si: Ce salariu are, de fapt, un primar de sector din București 

Citeste si: Partidul lui Traian Băsescu are cea mai provocatoare candidată la alegerile locale! Simona Iacob este creatoare de modă: „Ăsta-i talismanul tău norocos!” EXCLUSIV

Dacă ștampila va fi pusă pe mai multe patrulatere, votul va fi invalidat

Voturile vor fi considerate nule de către Biroul Electoral Central în mai multe cazuri.

Astfel, dacă nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, buletinul de vot nu va fi valabil. La fel se va întâmpla și dacă buletinul de vot are alt model decât cel legal aprobat sau dacă buletinul de vot pe care a fost aplicată o ştampilă cu menţiunea „VOTAT” are alt model decât cel legal aprobat.

Vor fi voturi nule și în următoarele situații: buletinul de vot pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT”; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată în două sau mai multe patrulatere; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată în două sau mai multe patrulatere, chiar dacă unele ştampile au fost tăiate/anulate de alegător; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea „VOTAT” a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor şi nu atinge niciun patrulater; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea „VOTAT” atinge două sau mai multe patrulatere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si