Unul dintre cei mai importanți oameni ai Bisericii, condamnat la șase ani de închisoare! E TERIBIL ce le făcea copiilor! E ȘOC uriaș printre credincioși!

Un scandal sexual de proporții zguduie din temelii Biserica Catolică

C.I.P., miercuri 13 martie 2019 , 12:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cardinalul australian George Pell, fostul număr trei la Vatican, căzut în dizgraţie, a fost condamnat miercuri la şase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale ”neruşinate” asupra a doi copii de cor, denunţate de judecător drept un ”grav” abuz de putere, relatează AFP.

Citeste si: Inima lui Cristi a încetat să mai bată la trei ore după ce a plecat din spital! Familia și prietenii sunt DEVASTAȚI de moartea lui! "Indiferența medicilor l-a ucis"

Cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice găsit vinovat vreodată de violarea unor minori, George Pell, în vârstă de 77 de ani, urmează să ispăşească minimum treu ani şi opt luni după gratii.

Cardinalul, care îşi clamează nevinovăţia şi a făcut apel împotriva condamnării sale, a fost găsit vinovat, în decembrie, de penetrare sexuală şi patru capete de acuzare de atentat la pudoare vizând doi adolescenţi, la acea vreme în vârstă de 13 ani. Însă acest verdict a putut fi anunţat abia la sfârşitul lui februarie, din motive juridice.

Citeste si: Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală! Fostul deputat fugar care vrea să devină europarlamentar şi-a împrumutat un prieten cu 90 de milioane de euro!

Judecătorul Peter Kidd a precizat că a ţinut cont, în pronunţarea sentinţei, de ”crime odioase” comise de un prelat care a profitat de poziţia sa de autoritate contra tinerelor victime. Însă el a pus în balanţă şi vârsta înaintată a acestuia, problemele sale cardiace şi faptul că a ”trăit altfel o viaţă ireproşabilă”. ”este posibil să nu trăiţi suficient pentru a ieşi din închisoare”, a relevat el.

Cardinalul Pell, purtând o cămaşă neagră, fără obişnuitul guver roman, a rămas nepăsător, cu mâinile încrucişate pe genunchi, în timp ce judecătorul prezenta cu forţă detaliile, dificil de ascultat, ale agresiunilor ”incredibil de arogante” comise asupra băieţilor.

Cardinalul risca până la 50 de ani de închisoare.

Citeste si: Cosmin Marin, după eliminarea de la Exatlon: „Ca să câștigi, trebuie să ai fizicul lui Vladimir și psihicul lui Giani”

Victimele şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această hotărâre clementă şi faţă de o procedură judiciară care nu s-a încheiat.

”Este dificil să găseşti alinare” în această decizie, a declarat o victimă identificată doar prin iniţiala ”J”, prin intermediul avocatului său Vivian Waller. ”Sunt recunoscător că tribunalul a recunoscut lucrul la care am fost supus pe când eram copil, însă nu cunosc odihna”, pentru că ”planează umbra procedurii în apel”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si