Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală! Fostul deputat fugar care vrea să devină europarlamentar şi-a împrumutat un prieten cu 90 de milioane de euro!

Actele oficiale arată că Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală, de peste 130 de milioane de euro.

Author: Matei Vaihan miercuri 13 martie 2019 , 08:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu e un secret că Sebastian Ghiţă deţine o avere de peste 130 de milioane de euro.

Fostul deputat a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare urmând a ocupa prima poziţie a listei pe care o va prezenta Alianţa PRM+ PRU, ” indiferent de vehiculul politic cu care se va prezenta la alegeri”. ”O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat”, a spus, duminică, Sebastian Ghiţă. Anunţul acestuia vine după ce, joia trecută,  Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au revocat ultimul mandat de arestare emis pe numele său, în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT, decizia în acest sens fiind definitivă. ( vezi motivul pentru care fiul lui Ion Caramitru a renunţat la salariul de 500.000 de dolari din Austria)

Citeste si: Ce salariu va avea Laura Kovesi ca procuror şef al Parchetului European! Fosta şefă a DNA va încasa peste 13.000 de euro pe lună!

Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală. Proprietăţile imobiliare valorează 3 milioane de euro

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune, din acel moment locuind la Belgrad. În ţară, acesta a lăsat o avere colosală, aşa cum reiese din ultima sa declaraţie de avere, depusă în 2016. Conform acestui document, Sebastian Ghiță deținea, la momentul respectiv, pe numele său, două terenuri intravilane situate în Ploiești. Unul în suprafață de 901 metri pătrați, achiziționat în anul 1999, iar al doilea, în suprafață de 265 metri pătrați, achiziționat în anul 2003. Un al treilea teren, tot intravilan, amplasat, de asemenea, în Ploiești, a fost achiziționat de Sebastian Ghiță, împreună cu soția sa, Mădălina,  în cursul anului 2008, și are o suprafață de 140 de metri pătrați. La aceste terenuri, se mai adaugă o casă impunătoare, construită, în anul 2009, de soții Ghiță, în Ploiești, proprietatea având o suprafață de 1.211 metri pătrați. Valoarea estimată a acestor patru proprietăți imobiliare se ridică la peste 3 milioane de euro.

Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală. Deţine obiecte de artă de 13 milioane de euro

E clar că Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală, de peste 130 de milioane de euro. La capitolul bunuri de valoare și opere de artă, Sebastian Ghiță menționa că deține o colecție de ceasuri, în valoare de 900.000 de euro, o colecție de bijuterii, în valoare de 3,1 milioane de euro, dar și obiecte de artă, în valoare de 13 milioane de euro. Aceste bunuri au fost achiziționate de Sebastian Ghiță în perioada 1972-2012. Ghiţă mai deținea, începând cu anul 2011, un plasament într-un fond de investiții elvețian, în sumă de 18 milioane de euro. În aceeași declarație de avere apar, la capitolul “împrumutruri acordate în nume personal, două sume exorbitante. Prima, în valoare de 90,3 milioane de euro, iar a doua, în valoare de 9 milioane de dolari. Presa a relatat că Sebastian Ghiță și soția sa, Mădălina, se judecă nu în unul, ci în trei dosare civile care au ca obiect partajul judiciar și lichidarea regimului matrimonial, pentzrub că averea familiei era pusă sub ameninţare de sechestrele instituite de DNA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si