Următorul val al pandemiei, mai periculos pentru copii

Avertisment extrem de serios făcut de organismul european responsabil cu controlul bolilor și infecțiilor: este probabil ca numărul cazurilor de COVID-19 la copii să crească mai mult decât în rândul populaţiei adulte care se vaccinează în număr tot mai mare.

Author: Razvan Ilie vineri 09 iulie 2021 , 21:24

Se recomandă că testele antigen rapide ar trebui utilizate în școli pentru a limita infectările cu coronavirus în unitățile școlare.[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În timp ce populațiile adulte sunt vaccinate în mare parte în multe dintre regiuni, ponderi tot mai mari de cazuri de infectare cu noul coronavirus vor fi în rândul copiilor, spune Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC).

Citeste si: Carantină strictă la intrarea în Israel, chiar și pentru cei vaccinați

ECDC: Sistemul de învățământ trebuie să fie pregătit

Sistemul educațional din întreaga lume este avertizat că are nevoie de un „nivel ridicat de pregătire” pentru focarele Covid-19 în rândul copiilor nevaccinați pentru anul școlar următor, a avertizat joi Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Se recomandă ca testele antigen rapide să fie utilizate în școli pentru a limita infectările cu coronavirus în unitățile școlare.

Cu toate acestea, închiderea școlilor ar trebui folosită ca ultimă soluție, recomandă ECDC, potrivit Irish Times.

„Beneficiile menținerii școlilor deschise ar depăși probabil beneficiile închiderii, întrucât întreruperile ar avea un impact negativ asupra copiilor- fizic, mental și educațional”, potrivit directorului ECDC, Andrea Ammon.

Copiii mai mari transmit mai ușor COVID-19 

Copiii de toate vârstele sunt susceptibili să contracteze noul coronavirus și pot transmite Covid-19, se spune într-o nouă actualizare a institutului european. Cu toate acestea, cazurile la copiii mai mici par să conducă la transmiterea mai puțin frecventă a infecției decât cazurile la copiii mai mari și adulți.

Creșterile recente ale ponderii cazurilor raportate în rândul copiilor reprezintă probabil o constatare de creștere a cazurilor ușoare, sugerează șeful ECDC.

„Copiii cu vârste cuprinse între 1-18 ani au rate de spitalizare mult mai mici, mai puține boli severe care necesită îngrijire spitalicească intensivă și deces decât toate celelalte grupe de vârstă”, potrivit datelor de supraveghere. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si