VIDEO - ”Urme de urs” pe post de suvenir. Ce reacție au avut Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna

O companie care produce bere în Târgu Secuiesc a scos la vânzare un suvenir inedit, excremente de urs la conservă. Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna nu pot retrage produsul de la vânzare pentru că nu este aliment.

Author: Diana Bostan marți 29 noiembrie 2022 , 16:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suvenirul se vinde cu suma de 40 de lei și a fost descoperit într-un local din municipiul Târgu Secuiesc.

Excremente de urs vândute ca suvenir

Comisarul-şef adjunct al Protecţiei Consumatorilor Covasna a fost înștiințat, însă produsul nu poate fi retras de la vânzare, pe ambalaj fiind specificat faptul că nu este destinat consumului.

Citește și: VIDEO Gândaci și alimente expirate într-un restaurant din Constanța

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar.

Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură? Produsul costă 40 de lei, nu l-am retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar, are avertismente, dar i-am sesizat şi pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în judeţul Harghita.”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Pe ambalaj este specificat faptul că nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor

Comisarul-șef al OPC Covasna nu deține informații legate de prelevarea produsului și dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare.

Citește și: Incredibil ce au descoperit inspectorii ANPC într-un magazin din Constanța! A fost închis imediat

”Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si