Vă mai amintiţi de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene? Unde locuieşte acum şi ce se întâmplă cu micuţii

La finalul anului 2015, numele familiei Bodnariu a devenit cunoscut în România şi nu numai.

Author: C.L. Webeditor: Mihai Dragan joi 27 decembrie 2018 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Soţii Bodnariu rămăseseră fără cei cinci copii care fuseseră luaţi de Barnevernet, sistemul de Protecţie al Copilului din Norvegia, ţară unde locuiau. A urmat o perioadă grea, în care cei doi soţi îşi strigau disperarea dintr-o casă goală chiar înainte de Crăciun, iar oameni din toată lumea protestau în faţa ambasadelor norvegiene cerând înapoierea micuţilor.

Poate şi datorită acestor presiuni internaţionale, familia Bodnariu, formată dintr-o mamă norvegiană şi un tată român, a reuşit să câştige lupta cu autorităţile norvegiene, şi rând pe rând, cei cinci copii le-au fost înapoiaţi. Imediat cum şi-au văzut micuţii acasă, părinţii au părăsit Norvegia.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Familia Bodnariu care a luptat cu sistemul Barnevernet din Norvegia are acum 6 copii! Fetiţa cea mică are deja un an

Sunt mai bine de doi ani de când familia Bodnariu s-a stabilit în România şi îşi duce traiul liniştit, în discreţie, într-o localitate din judeţul Braşov. Cu ajutorul comunităţii penticostale din care face parte, familia a reuşit să se pună pe picioare. În plus, în România, soţii Bodnariu au devenit din nou părinţi, pentru a şasea oară. Acum, fetiţa lor are deja un an!

Iniţial, pentru copii a fost mai greu să se adapteze la sistemul de învâţământ românesc, au făcut home schooling o perioadă. Apoi, au fost însă înscrişi la o şcoală normală.

”Ne-a fost teamă să îi dăm încă din primul an la şcoală aici. Am făcut şcoala acasă, destul de avansată şi asta le-a priit foarte bine, dar acum sunt la o şcoală publică şi e foarte frumos. S-au integrat bine, le place”, a declarat Marius Bodnariu.

Între timp, familia Bodnariu a devenit un exemplu pentru comunitatea creştină pe care o reprezintă, dar şi un simbol pentru lupta împotriva sistemului Barnevernet din Norvegia.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si