Masca de protecție, obligatorie pe stradă în noi județe

Tot mai multe județe iau decizia ca masca de protecție să devină obligatorie, inclusiv în spațiile deschise, în special cele cu aglomerație, în încercarea de reducere a răspândirii coronavirusului. După Argeș, Dâmbovița și Vâlcea, alte două comitete de urgență județene au decis introducerea noii măsuri.

R.I., joi 30 iulie 2020 , 08:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Galați și Brașov, nou intrate în clubul "măștilor pe stradă" 

Cel mai recent anunț a fost făcut de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Galați, care a adoptat miercuri o hotărâre prin care de la 1 august se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise.

”Se dispune modificarea excepției de la regulile de distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, piscinelor și ștrandurilor, în sensul în care distanța mai mică de 2 m între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, au precizat oficialii de la Prefectura Galați.

Citeste si: Țara care a declarat „stare de calamitate” din cauza pandemiei

În Brașov, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august, ora 6:00. 

Argeș, primul județ care a adoptat măsura anti-coronavirus

Primul județ unde masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber a fost Argeș. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această măsură în ședința de marți. "Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru cei care nu poartă masca", a declarat prefectul de Argeș. . Măsura a intrat în vigoare de miercuri dimineață, la prima oră.

Citeste si: Postul Sfintei Marii 2020: Calendar ortodox august 2020

"Scopul nostru e să-i facem pe oameni să poarte masca, vom începe campanii prin care să le putem oferi oamenilor măști. Amenzile sunt cele din legislație - între 500 de lei și 2.500 lei, iar noi recomandăm aplicarea la cuantum maxim a amenzilor", a mai spus prefectul de Argeș. Alte județe unde măsura este în vigoare sunt Vâlcea și Dâmbovița.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si