Veste bună pentru români! Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în ţară mai devreme

Veste bună pentru români! 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson ajung pe 15 aprilie în România. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. 

Author: Andreea Stoica sâmbătă 10 aprilie 2021 , 10:16

Vaccin Johnson&Johnson
Vaccin Johnson&Johnson
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dozele de vaccin Johnson&Johnson vor ajunge cu câteva zile mai devreme faţă de calendarul programat.

Vaccinul va fi utilizat în special de medicii de familie și în centrele de vaccinare mobile.

Vaccinul Johnson&Johnson este unul care nu necesită condiții speciale de depozitare.

„O veste foarte bună: astăzi (vineri, n.r.) am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

Secretarul de stat a precizat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare. Astfel, vaccinul Johnson&Johnson va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului şi către centre mobile de tip container.

Aceste centre vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Vaccinul Johnson&Johnson şi cazurile de tromboză

Andrei Baciu a declarat a arătat că nu este dovedită o asociere între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de evenimente tromboembolice la cei vaccinaţi.

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

În prezent, vaccinul produs Johnson & Johnson face obiectul unei anchete efectuate de Agenția Europeană a Medicamentului în cazuri de cheaguri de sânge- tromboză.

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului examinează cazurile de formare a unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu serul Johnson&Johnson

Ajung în România primele primele doze de vaccin Johnson&Johnson
Ajung în România primele primele doze de vaccin Johnson&Johnson

Cât de eficient este vaccinul Johnson&Johnson?

Eficacitatea vaccinului a fost testată în studii clinice pe 40.000 de persoane cu vârsta de 18 ani sau mai mult în mai multe țări. Jumătate din persoanele incluse în studiu au primit vaccinul, cealaltă jumătate au primit un placebo. După aceea, cele două grupuri au fost comparate.

Vaccinul s-a dovedit a fi 85% eficient în prevenirea formelor severe de infecţie cu coronavirus. Acest lucru este crucial întrucât previne internările și decesele. Nicio persoană vaccinată nu a murit din cauza infecţiei cu Covid-19 în timpul studiilor, comparativ cu șapte decese din grupul care au primit placebo.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2?! Anunțul autorităților

Citeste si: „Cred că o să-i fac și ei o plângere penală. Vrea detalii despre mine, vrea să îmi ia copiii întreabă oamenii despre mine, mă agasează.” Dana Roba a mărturisit cine este persoana care vrea să îi ia fetițele- kfetele.ro

Citeste si: "Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el. Chiar nu mai știu ce să mai cred". Dorian Popa, noi clarificări privind investițiile făcute. Cum a ajuns să-l cunoască pe milionarul Călin Donca- radioimpuls.ro

Vaccinul Johnson&Johnson are, de asemenea, 66% eficient în prevenirea formelor moderate până la severe ale bolii.

Vaccinul Johnson&Johnson are mai multe avantaje logistice. Acesta necesită o singură dpză, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer/ BioNTech, Moderna sau AstraZeneca. Dozele pot fi păstrate pentru o perioadă de trei uni la temperatura standard a frigiderului

Efectelele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson

Cele mai des întâlnite efecte secundare din studiile clinice au fost:

În plus, vaccinul Johnson & Johnson face obiectul unei anchete realizată de Agenția Europeană a Medicamentului în cazuri de cheaguri de sânge- tromboză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si