Agenţia Europeană a Medicamentului examinează cazurile de formare a unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu serul Johnson&Johnson
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis că a lansat un studiu cu privire la o posibilă legătură între vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 Johnson&Johnson şi formarea unor cheaguri de sânge. S-au raportat patru astfel de cazuri.

In articol:
O nouă anchetă medicală a început după formarea unor cheaguri de sânge întâmpinate după vaccinare. Au fost raportate patru cazuri, dintre care unul mortal.
Comisia de siguranţă a EMA a ”lansat un studiu” care evaluează informațiile privind incidentele tromboembolice după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Cazurile au fost raportate la oameni vaccinați cu serul companiei americane, anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului.
Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore în România?
Cazuri controversate după vaccinarea cu serul Johnson&Johnson
Trei cazuri de formare a unor cheaguri de sânge s-au semnalat în Statele Unite. Incidentele au avut loc după autorizarea vaccinului Johnson&Johnson. Un caz a fost înregistrat într-o ţară neprecizată în timpul unei faze de testare, precizează agenţia.
Cazuri de formare a unor cheaguri de sânge după administrarea serului Johnson&Johnson.[Sursa foto: PixaBay]
Citeste si: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer va ajunge în România
Uniunea Europeană (UE) a autorizat vaccinul Johnson&Johnson. Până în prezent, serul nu a început să fie utilizat pe teritoriul european.
Citeste si: Vaccinul împotriva COVID: cine va avea prioritate?









