Vaccinul Johnson & Johnson, undă verde pentru aprobarea în UE

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat joi autorizarea utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson & Johnson împotriva coronavirusului. Vaccinul necesită administrarea unei singure doze. 

Author: Razvan Ilie joi 11 martie 2021 , 16:07

vaccin johnson johnson
undă verde pentru vaccinul Johnson & Johnson în Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinul Covid-19 cu doză unică Johnson & Johnson a primit joi aprobarea Autorității de reglementare a medicamentelor din UE, transmite presa internațională.

Noul vaccin va contribui la susținerea campaniei de vaccinare în Europa, care decurge mai greu decât erau așteptările.

Trei vaccinuri au fost autorizate deja de Agenţia Europeană a Medicamentului- BionNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca/Oxford. Acum agenția, cu sediul la Amsterdam, a luat o hotărâre cu privire la autorizarea vaccinului Johnson & Johnson, cu o singură doză.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Vești despre pașaportul CORONAVIRUS. Din luna iulie ar putea fi introdus la nivel european

Primul vaccin anti-COVID administrat într-o singură doză

Anunțând decizia sa, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a declarat că recomandă vaccinul să fie autorizat „după o evaluare amănunțită” a datelor J&J, care au constatat că îndeplinește criteriile de eficacitate, siguranță și calitate.

„Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune în a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

Johnson & Johnson este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică.

Citeste si: Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Vaccinare îngreunată în UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat luni că se aşteaptă ca ”100 de milioane de doze pe lună” de vaccin împotriva covid-19 să fie livrate în al doilea trimestru Uniunii Europene (UE), în care vaccinarea pare că se desfăşoară cu încetinitorul.

”Aşteptăm în medie aproape 100 de milioane de doze pe lună în trimestrul doi şi în total 300 de milioane de doze până la sfârşitul lui iunie”,  declară ea cotidianului regional german Stuttgarter Nachrichten, evocând totodată o creştere a ritmului livrării şi autorizarea apropiată a unor noi produse.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si