O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că, joi, va ajunge în România o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, respectiv 103.200 de doze.

Author: Alina Raducu joi 11 martie 2021 , 09:37

O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România
O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Astfel, dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în zilele următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor contra COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât în alte orașe din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;

Citeste si: „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România
O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România

Citeste si: Centre de vaccinare COVID-19, din Capitală. 29 sunt blocate temporar la programare

CNCAV precizează că a fost luată decizia de a renunța la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca 

CNCAV reamintește că, în 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi.

Citeste si: Autoritățile vorbesc de apariția valului trei COVID-19. Ce se întâmplă în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si