Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu? Un fost demnitar comunist a vorbit despre relaţia dintre Nicolae şi Elena Ceauşescu: “El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut””

Din mărturiile lui Ion Gheorghe Maurer reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu.

Author: Matei Vaihan duminică 10 martie 2019 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Ion Gheorghe Maurer a spus că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. “Membru al PCR încă din 1936, ulterior ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer a cunoscut îndeaproape cuplul Ceaușescu. În cartea Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României a Laviniei Betea, el susține că, înainte de căsătoria sa cu Nicolae Ceaușescu, Elena avea deja doi copii, pe Valentin și pe Zoia, aceștia fiind, așadar, frați vitregi cu Nicușor”, a dezvăluit revista Historia.

Nicolae Ceauşescu s-a însurat cu Elena pe 23 decembrie 1947. În actele oficilale, Valentin figurează ca fiind născut pe 17 februarie 1948, în timp ce Zoia a venit pe lume pe 28 februarie 1949. ( vezi imagini incredibile cu Ceauşescu în Coreea de Nord)

Citeste si: Nepotul lui Nicolae Ceauşescu a fost părăsit de iubită? Nicu e resemnat: "Mi-am luat-o!"

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Elena Ceaușescu a trăit nu știu cu câți"

“Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i avea cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor. Mai târziu, mi-am dat seama că această femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale”, este citat Maurer de Lavinia Betea.

“Zoia și Valentin, spuneți că nu sunt copiii lui Nicolae Ceaușescu?”, a fost întrebat Maurer. “Nu. El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut”, a răspuns fostul demnitar comunist.

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!"

Din declaraţii reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. „I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!”, a mai spus Maurer. Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut un copil, pe Nicuşor, care s-a născut pe 1 septembriue 1951. El a decedat pe 25 septembrie 1996, la 45 de ani, în timp ce Zoia a murit pe 20 noiembrie 2006, la 57 de ani.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă cu copilul Siminei Loica și al lui Alex Zănoagă dupa DESPARTIRE:  Mă... Ce se întâmplă cu copilul Siminei Loica și al lui Alex Zănoagă dupa DESPARTIRE: Mă bate încontinuU
spotmedia.ro
Un director de la Nike a mărturisit că a împușcat și ucis un adolescent Un director de la Nike a mărturisit că a împușcat și ucis un adolescent
spotmedia.ro
Răspunsul la o criză de când lumea? Oamenii de știință au găsit o metodă de a purifica... Răspunsul la o criză de când lumea? Oamenii de știință au găsit o metodă de a purifica un litru de apă de râu doar într-o oră
b1.ro
Tudor Chirilă, mesaj tranșant despre criza COVID-19: „În perioada asta la fiecare 9... Tudor Chirilă, mesaj tranșant despre criza COVID-19: „În perioada asta la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeași boală”
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
infoactual.ro
Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde
evz.ro
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24 VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
doctorulzilei.ro
„Voi mânca după ce îmi termin activitățile”. Cât te costă acest obicei și cum îți... „Voi mânca după ce îmi termin activitățile”. Cât te costă acest obicei și cum îți afectează sănătatea?
romaniatv.net
Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de... Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de gravidă a amantei lui Reghe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si