Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu? Un fost demnitar comunist a vorbit despre relaţia dintre Nicolae şi Elena Ceauşescu: “El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut””

Din mărturiile lui Ion Gheorghe Maurer reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu.

Author: Matei Vaihan Sunday 10 March 2019 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Ion Gheorghe Maurer a spus că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. “Membru al PCR încă din 1936, ulterior ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer a cunoscut îndeaproape cuplul Ceaușescu. În cartea Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României a Laviniei Betea, el susține că, înainte de căsătoria sa cu Nicolae Ceaușescu, Elena avea deja doi copii, pe Valentin și pe Zoia, aceștia fiind, așadar, frați vitregi cu Nicușor”, a dezvăluit revista Historia.

Nicolae Ceauşescu s-a însurat cu Elena pe 23 decembrie 1947. În actele oficilale, Valentin figurează ca fiind născut pe 17 februarie 1948, în timp ce Zoia a venit pe lume pe 28 februarie 1949. ( vezi imagini incredibile cu Ceauşescu în Coreea de Nord)

Citeste si: Nepotul lui Nicolae Ceauşescu a fost părăsit de iubită? Nicu e resemnat: "Mi-am luat-o!"

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Elena Ceaușescu a trăit nu știu cu câți"

“Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i avea cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor. Mai târziu, mi-am dat seama că această femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale”, este citat Maurer de Lavinia Betea.

“Zoia și Valentin, spuneți că nu sunt copiii lui Nicolae Ceaușescu?”, a fost întrebat Maurer. “Nu. El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut”, a răspuns fostul demnitar comunist.

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!"

Din declaraţii reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. „I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!”, a mai spus Maurer. Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut un copil, pe Nicuşor, care s-a născut pe 1 septembriue 1951. El a decedat pe 25 septembrie 1996, la 45 de ani, în timp ce Zoia a murit pe 20 noiembrie 2006, la 57 de ani.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea... Ce frământări apasă pe sufletul Grațielei. Secretele au fost spulberate de Andreea Mantea: ”Știți de câte ori plânge în afara emisiunii”
kfetele.ro
Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de... Vlăduța Lupău a publicat ecografia bebelușului! Artista se pregătește să devină mamă de băiat
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
spotmedia.ro
A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri... A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri online
b1.ro
Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși,... Un senator rus spune că trupele de invazie au probleme pentru că luptă cu soldați ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria... Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu
doctorulzilei.net
Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei persoane în DOLIU
romaniatv.ro
E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România E prăpăd! Putin a dat ordinul în urmă cu puţin timp. Alertă maximă şi în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si