VIDEO | Valeriu Gheorghiţă, despre valul 4 al pandemiei: "Vom avea şi 1.500 de cazuri"

La jumătatea lui septembrie am putea avea și 1500 de cazuri noi de Covid pe zi. Este avertismentul coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță Medicul a vorbit despre valul 4 al pandemiei în România dar și despre cum va fi administrată a treia doză de vaccin.

Webeditor: Mircea Pop miercuri 28 iulie 2021 , 12:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"La acest moment avem 15 judete in care au fost identificater cazuri de infectie cu varinta delta cele mai multe fiind in municipiul Bucuresti. Suntem la debutul valului 4 in care varianta delta a devenit dominanta la nivel european.

Rata de incidenta a cazurilor pe ultima saptamana a cresut cu aproape suta la suta fata de saptamana anterioara", afirmă Valeriu Gheorghita.

Coodonatorul campaniei nationale de vaccinare Valeriu Gheorghita atrage atenția că numărul cazurilor zilnice de Covid ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie, dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni.

Cine va primi a treia doză de vaccin?

"Adminsitrarea rapelului cunoscuta ca a treia doza, la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, personalul medical si personalul social si persoanele cu boli cronice respectiv persoanele cu varsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil sa luam in considerare istoricul trecerii prin boala o persoana care are isotir cde trecere prin boala si a fost vaccinata cu doua doze nu mai are neaarat neovie de a treria doza de vaccin.

Citeste si: Premierul Cîțu, decis să nu închidă mall-urile și piețele în valul 4 al pandemiei

Decizia finala ar urma sa fie luata de autoritati în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului", a mai spus acesta.

Citeste si: Gheorghiţă: „Este o creştere de circa cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta în ultimele opt săptămâni”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si