Premierul Cîțu, decis să nu închidă mall-urile și piețele în valul 4 al pandemiei

Premierul Florin Cîţu a susţinut, marţi seara, că, în cazul unor noi restricţii provocate de pandemie, nu vor mai fi închise pieţele agroalimentare şi nici mall-urile.

Author: Razvan Ilie miercuri 28 iulie 2021 , 09:36

florin citu
Întrebat despre scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, premierul a spus că speră ca "Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie".[Sursa foto: Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîțu, care afirmase deja că nu e dispus să blocheze din nou economia din cauza persoanelor care au refuzat să se vaccineze, a precizat ieri că un lucru trebuie să fie clar: mall-urile și piețele nu vor

fi închise! 

"Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face. Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar", a declarat Florin Cîţu marți seara, la Digi 24.

Citeste si: Guvernul adoptă azi noile măsuri propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ce se schimbă de la 1 august

Suntem la debutul valului 4 al pandemiei

Numărul cazurilor de Covid-19 din România s-a dublat în ultimele 24 de ore iar media cazurilor din ultimele șapte zile a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă, a avertizat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul consideră că este vorba despre o creștere lentă, dar clară. Gheorghiță atrage atenția că numărul cazurilor zilnice ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie, dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni.

Premierul Florin Cîțu a comentat scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, precizând că speră ca "Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie".

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre prețul la benzină și motorină. "Veți vedea că va scădea"

Florin Cîțu a subliniat că se va face tot ceea ce ţine de autorităţi pentru a nu ajunge acolo.

Florin Cîțu: Doar vaccinul poate opri această pandemie

"Acum avem un vaccin, un vaccin care poate opri această pandemie. Trebuie doar să ne vaccinăm.(...) Este singura soluţie.(...) Acest val patru nu ar trebui să se întâmple(...). Aş vrea să ajungem cumva la toţi românii să le spunem că soluţia este vaccinarea.(...) Dacă ne vaccinăm nu ajungem acolo", a afirmat marți Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte propunerea prezentată de ministrul Sănătăţii ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricţionat în locurile neesenţiale în weekend, premierul a precizat că va vorbi mai întâi cu specialiştii.

"Au venit multe propuneri şi data trecută de la Ministerul Sănătăţii, unele dintre ele le-am acceptat, pe altele nu le-am acceptat. Să văd ce spun şi specialiştii şi apoi vom lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a explicat Florin Cîţu. În cazul în care se va ajunge iar la o rată de infectare mai mare de 1 la mie, se va reveni la condiţiile existente pentru acest scenariu, a adăugat premierul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si