Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe medicii de familie din țară să se implice cât mai mult în campania de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiţă solicită medicilor de familie să se implice cât mai mult în campania de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivel național.

Alina Raducu, marți 04 mai 2021 , 16:02

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe medicii de familie din țară să se implice cât mai mult în campania de vaccinare
Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe medicii de familie din țară să se implice cât mai mult în campania de vaccinare[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că mai mult de 3.000 de medici și-au expus dorința pentru participa în campania de vaccinare împotiva COVID-19.

Medicul Gheorghiță face apel la medicii de familie din toată țara pentru a se implica în campania de vaccinare anti-COVID-19

“În urma centralizării datelor pe care le-am solicitat de la fiecare judeţ în parte, vorbeam de peste 3.000 de medici de familie care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare. Momentul a fost din punctul nostru de vedere pregătit în sensul în care s-a elaborat instrucţiunea care reglementează modalitatea de vaccinare în cabinetul medicului de familie, s-a stabilit că pentru prima etapă vom distribui vaccin de la compania Johnson&Johnson, încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 judeţe peste 12.440 de doze de la compania Johnson&Johnson, astăzi se completează până la 20 de judeţe ceea ce înseamnă aproape 18.000 de doze”, a transmis Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe medicii de familie din țară să se implice cât mai mult în campania de vaccinare
Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe medicii de familie din țară să se implice cât mai mult în campania de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Gheorghiță anunță că persoanele de peste 60 de ani se vor putea vaccina fără programare

Medicul a mai spus că toate dozele de vaccin de la Johnson& Johnson au fost deja livrate la centrele regionale de depozitare, pentru a fi ulterior distribuite către medicii de familie din fiecare judeţ din țară.“Toate dozele de la Johnson& Johnson au fost distribuite către toate centrele regionale de depozitare aşa încât direcţiile de sănătate publică trebuie să solicite necesarul de doze de la centrele regionale de depozitare şi ulterior să asigure distribuirea acestor doze către medicii de familie din fiecare judeţ împreună cu dozele de vaccin necesare se distribuie materialele sanitare aferente începând de la seringi, ace, dezinfectanţi şi epipenuri sau seringi preumplute cu adrenalină.
Desigur că nu am reuşit demararea aceste etape cu toţi medicii de familie, deja a început activitatea de vaccinare pot să vă spun că în Bihor au fost introduse deja în registrul electronic naţional al vaccinărilor zece persoane vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson, în Mehedinţi erau şapte persoane chiar înainte să intru în această conferinţă însă cu siguranţă la finalul zilei vom avea mult mai multe persoane vaccinate”
, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.


Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca un număr cât mai mare de medici de familie să se implice în campania de vaccinare și să-i îndemne pe cetățeni să se vaccineze. Acesta precizează că medicii de familie vor avea susţinerea şi toată deschiderea din partea autorităților pentru a acoperi toate necesitățile.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț de ultim moment despre noi relaxări. Putem scăpa de mască la 1 august

“Mă aştept ca progresiv un număr din ce în mai mare de medici

de familie să înceapă această activitate. Chiar aş face un apel şi astăzi am solicitat direcţiilor de sănătate publică să ne implicăm mai mult pentru a asigura distribuţia cu celeritate a dozelor de vaccin, a materialelor necesare şi să punem la dispoziţie evident şi procedurile, instrucţiunile necesare pentru a se derula în condiţii foarte bune campania de vaccinare şi prin cabinetele medicilor de familie. Acelaşi apel îl fac către colegii mei medici de familie, le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare, înţeleg efortul pe care cu toţii l-am făcut până la acest moment însă mă aştept ca un număr mai mare de medic de familie să îşi arate disponibilitatea pentru participarea la acest demers. Din partea noastră, din partea autorităţilor există toată susţinerea şi toată deschiderea pentru a acoperi nevoile şi necesităţile pe care le întâmpinăm”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report uriaș la Loto 6/49 și Joker!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si