Valoarea unor tichete acordate salariaţilor creşte de la 1 aprilie

Valoarea tichetelor de creșă acordate salariaţilor ar putea crește de la 1 aprilie cu 10 lei lunar, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Muncii.

Razvan Ilie, miercuri 10 martie 2021 , 09:19

tichete cresa
În prezent, valoarea unui tichet de creşă este de 470 de lei, fiind majorată tot cu 10 lei anul trecut.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Ministerului Muncii, începând cu luna aprilie 2021 valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă va fi de 480 lei.

Valoarea nominală ale noilor tichete  se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 şi septembrie 2021, se arată în proiectul

de ordin al ministrului Muncii. În prezent, valoarea unui tichet de creşă este de 470 de lei, fiind majorată tot cu 10 lei anul trecut.

Citeste si: Raluca Turcan dorește să modifice legea salarizării. Ce sporuri vor avea bugetarii

Tichetele de masă rămân la valoarea din 2020, în ciuda scumpirilor galopante

Valoarea tichetelor de creşă este stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, potrivit Adevarul.

Un alt ordin al ministrului prevede menţinerea tichetelor de masă la acelaşi nivel ca anul trecut, când au fost majorate cu 1 ban.

Citeste si: Mașina de lux a lui Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” îi joacă feste. Ce a pățit bărbatul

Sporurile bugetarilor, limitate de Guvern

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că intenționează să modifice legea salarizării astfel încât sporurile acordate bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de bază și să fie acordate pentru cei care muncesc la distanțe foarte mari sau în condiții extrem de periculoase iar a doua categorie de sporuri să fie motivaționale.

Ministrul Muncii este de părere că sporurile de acest gen vor fi reduse în sumă fixă, iar în cazurile în care salariile chiar trebuie să crească, vor crește pe

grila de salarizare, ca să crească salariul de bază.

“Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrușnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare”, a precizat ministrul Muncii.

Citeste si: Cum să îți faci corect revizia de primăvară a mașinii


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si