Ministrul Muncii, anunț despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public

Raluca Turcan, întrebată sâmbătă, când va fi efectuată interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, aceasta a afirmat că proiectul este aproape finalizat şi vor mai fi făcute câteva consultări pentru ca el să fie constituţional şi să nu creeze distorsiuni în economie.

Author: Alina Raducu sâmbătă 27 februarie 2021 , 14:59

Ministrul Muncii, anunț despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public
Ministrul Muncii, anunț despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Cât de curând. Proiectul este aproape finalizat. Mai avem consultări, astfel încât el să fie în primul rând constituţional.

În acelaşi timp să nu creeze distorsiuni în economie. Aş vrea să reţineţi că aici e vorba de mai mult decât cumulul pensie salariu la stat. În primul rând, proiectul a izvorât din curentul care există în sistemul public ca odată pensionat în sistemul public, uneori chiar şi anticipat, a doua să te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani. În momentul în care fac acea opţiune să muncească până la 70 de ani să beneficieze de salariu, dar să nu poată să cumuleze şi pensia”, a
spus Raluca Turcan, întrebată despre subiect sâmbătă la Parlament.

Ministrul Muncii spune că acest proiect încurajeajă munca în sistemul public și dă posibilitatea reangajărilor

Ministrul Muncii mai precizat că un alt aspect important este faptul că acest proiect încurajează munca în sistemul public şi menţinerea în viaţa activă.

„Un alt lucru este de important e şi prevederea prin care odată ieşit la pensie din sistemul public, dacă vrei să te reangajezi, poţi să o faci în baza acestui proiect. Aşadar, acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral – să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp”, a explicat Turcan.

Citeste si: Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si