Varză murată. Cinci beneficii incredibile pentru organism
Varza murată are foarte multe beneficii pentru organism. Iată ce proprietăți are aceasta pentru corpul nostru!
Zeama de varză este folosită pentru detoxifierea organismului şi pentru prevenirea infecţiilor respiratorii pe timp de iarnă, contribuind la vitaminizarea şi mineralizarea organismului.
„Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.
Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă. Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus.
Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, cu competenţă în apifitioterapie
Citeste si: Legenda Crăciuniței (steaua de Crăciun). Vezi ce semnifică renumita floare
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Varza murată la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursă extraordinară de probiotice. În aproximativ 150 de grame de varză murată se găsesc peste 10 miliarde de bacterii benefice, având un rol foarte important pentru menţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea eficientă a toxinelor din organism.
Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată, călită, varza era considerată încă din Roma antică un remediu universal.
Veritabil vraci al naturii, varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.Citeste si: Carlo Ancelotti este noul antrenor al echipei Everton
De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, explică medicul, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
Previne apariția bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei anumiți compuți scad concentrația colesterolului rău, împiedicând formarea plăcilor ateromice.
Este indicată în cazul infecțiilor respiratorii: vitamina C (conținută în cantități generoase) are efect antioxidant, susținut și de vitaminele A, E, de zinc, de calciu, de potasiu.
Citește și: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină