Pepene murat. Pepenii murați fac parte din cea mai bună categorie de murături din lume. Aceștia aduc un plus de savoare mâncărurilor și cu siguranță ne trimit cu gândul la copilărie. Sunt ideali pentru sezonul de iarnă. Noi v-am pregătit o rețetă savuroasă de pepeni murați!
Pepene murat. Iată cum să prepari cei mai delicioși pepeni murați în doar câțiva pași!
Mod de preparare
Primul și cel mai important pas este acela de a alege pepenii potriviți.
Trebuie să fie pepeni mici, diverse soiuri și de preferat nu foarte copți.
Pentru a avea pepeni buni, trebuie să va asigurați și puneți diverse soiuri.
Pregătiți butoiul, spălați pepenii, merele și verdeața.
La fundul butoiului puneți o parte din frunze și începeți să aranjați cât mai bine pepenii.
În găurile care rămân puteți adăuga mere de vară mai verzi.
Citeste si: Cum se pitrocește varza murată? Rețetă specială pentru iarnă
Nu uitați să puneți verdeață printre pepeni și neapărat deasupra un strat generos de frunze de viță de vie- pentru a nu face "floare" deasupra când deschideți butoiul și nu
Pasul următor este acela de a prepara saramura. La 10 litri de apă se adaugă 2 pahare de sare și 1 pahar de zahăr. Apoi amestecați bine până se dizolvă și turnați în butoi.
Repetați procedura de mai sus până umpleți butoiul cu saramură. Este posibil să fie necesari aproximativ 40-50 litri de apă, depinde cât de bine ați umplut butoiul și mărimea acestuia.
Închideți ermetic și îl lăsați în beci aproximativ 1.5-2 luni.
Cu ce feluri de mâncare se poate combina?
Pepenii murați pot fi serviți alături de multe preparate. Printre cele mai combinate feluri sunt cele de friptură și cartofi.
De asemenea, sunt ideali lângă diverse tocănițe.
Pepenii murați pot fi serviți în orice anotimp, nu doar în cel rece.
Citeste si: Mâncare de castraveți murați: O rețetă inedită pentru această perioadă
Murăturile sunt o sursă generoasă de antioxidanți
Antioxidanții pe care îi regăsim în murături luptă împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanțe chimice formate în mod natural în corp, care distrug celulele și declanșează boli precum cancerul ori bolile de inimă. Spre deosebire de legumele gătite, murăturile își păstrează intactă cantitatea și calitatea de antioxidanți- vitamina C, betacaroten, licopen etc.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.