Varza murată. Iată cum se pritoceşte corect pentru a se mura mai bine

Varza murată este una dintre delicatesele pe care, toamna, gospodinele se apucă de pregătit, pentru a avea în timpul iernii materie primă pentru sarmale dar și pentru salate. Varza murată este utilă pe timpul iernii, și nu numai, la sarmale, dar și în alte preprate culinare. Iată care este rețeta de varză murată.

R.B., joi 31 octombrie 2019 , 18:05

Varza murată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Varză murată. Rețetă de varză murată:

Verzele se aleg după subțirimea foilor, care, totodată, trebuie să nu fie cu mult mai mari de-o palmă.

Apoi trebuie spălate și scobite de cotor, iar în loc se pune o lingură de sare. Apoi se așează verzele în butoi: un rând de verze, un rând de sare grunjoasă.

Varza murată

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Varză murată. În unele părți ale Banatului, printre verze se mai pun și foi gata tocate, numai bune de călit la iarnă.

După ce este umplut butoiul, se adaugă hrean, bețe de mărar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb, care colorează zeamă, piper și cimbru.

După ce este încheiată operațiunea de punere a bunătăților în butoi, se acoperă și se lasă 3 zile fără apa, ca să se aşeze”.

Varza murată

Citeste si: Varza murată. Trucuri folositoare pentru ca varza murată să iasă perfect

Varză murată. Pentru ca verzele să fie mereu scufundate în saramură, deasupra se așează niște teascuri peste care se pune o piatră.

În funcție de locul în care este așezat butoiul în gospodărie, mai cald ori mai rece, varza murată astfel ajunge la savoarea deplină în aproximativ o lună.

Citeste si: Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si