Veste buna pentru angajatii din mediul privat. Guvernul va obliga patronii sa NU scada salariile

Ministrul Finantelor spune ca Guvernul va obliga printr-o prevedere patronii de firme sa creasca salariul brut al angajatilor in asa fel iancat sa includa si contributiile pe care Guvernul tine sa le treaca de la angajator la angajat. Declaratia a fost facuta in Comisia pentru economie din Senat.

A.L., marți 19 septembrie 2017 , 17:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Se va introduce o norma tranzitorie care va stabili clar ca salariul brut va include toata sarcina fiscala a angajatorului si sa se stabileasca un plafon si care sa limiteze posibilitatea unui angajator de a reduce salariul pentru angajatul propriu”, a spus ministrul.

La iesirea din comisie, ministrul le-a spus jurnalistilor ca „va fi introdusa o masura tranzitorie care va obliga practic angajatorul, chiar si cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut”.

„Va fi o dispozitie legislativa prin care se va stabili ce va include tot salariul brut. El va fi practic suma tuturor celorlalte sarcini fiscale pe care le plateste un angajator pentru un angajat. Angajatorul nu va plati niciun leu in plus pentru angajat”, a precizat ministrul.

Intrebat din nou de jurnalisti daca angajatorii vor putea fi obligati sa transfere contributiile in salariul brut al angajatului, Ionut Misa a raspuns: „Da, va fi o lege prin care aceste contributii vor fi transferate angajatului si angajatorul va trebui sa pastreze un anumit nivel al salariului brut. E o reglementare fiscala care se aplica tuturor agentilor economici dintr-o economie. Statul are dreptul, atunci cand considera, sa stabileasca niste reguli si principii fiscale”.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28,... Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28, sezonul 1, luni, 25 ianuarie - VIDEO. Burhan provoaca o mare tragedie!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
O clujeancă de 67 de ani vrea să se vaccineze, dar nimeni nu o ajută: „Mă simt fără șanse” O clujeancă de 67 de ani vrea să se vaccineze, dar nimeni nu o ajută: „Mă simt fără șanse”
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si