Veste bună pentru bucureșteni: Firea propune furnizarea căldurii înainte de intervalul orar legal

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea anunţă că va propune în Parlament modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

Andreea Bolocan, joi 22 octombrie 2020 , 11:09

gabriela firea caldura in bucuresti
Gabriela Firea[Sursa foto: zf.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Mai devreme, caldurā in case! Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ.

”Un prim pas in aceasta directie l-am facut ca primar general, in 2018 cand, la soliciarea noastra, a fost modificata hotararea de guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinta : media pe 3 zile intre orele 20.00 si 6.00, pentru care se asteaptau 10 grade prin lege. Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18.00 - 6.00. Foarte mare! Deci, se dârdâia toamna tarziu in case", transmite Gabriela Firea.

Citeste si: Lovitură dură pentru Nicuşor Dan, fix înainte de preluarea mandatului

Citeste si: Foştii primari ai Constanţei, Decebal Făgădău şi Radu Mazăre, trimişi în judecată de DNA. Hotel construit pe plaja din Mamaia

Bucureștenii i-au scris Gabrielei Firea că le este frig în case

"La cererea cetatenilor care imi scriu si acum, ca le este frig in case, din cauza acestor restrictii legale, propun micsorarea si mai mult a acestui interval, cu inca 3 ore, adica de la 22.00 la 7 dimineata. Astfel incat, in momentul in care se resimte, deja, rece in apartamente si birourile racordate la sistemul centralizat, sa se poata furniza agentul termic. Acest lucru se poate realiza prin lege votata in Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotarare a Guvernului (cadrul legal existent in prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Firea a mai propus și amânarea livrării agentului termic în cazul persoanelor care au probleme financiare

Propun, de asemenea, ca persoanele și familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnaveasca, stând în frig, în propria casa", a mai declarat Gabriela Firea.

Sursa: DC News

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si