"În primul rând, România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă, în număr foarte mare. Deci testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante", a declarat Iohannis, miercuri, în conferinţa de presă, întrebat dacă el consideră oportună o testare în masă a populaţiei.

România nu deține dotările necesare testării în masă

Președintele a mai adăugat că se recomandă însă testarea persoanelor în cazul cărora sunt suspiciuni de infectare cu noul virus.

Citeste si: Un nou lockdown în România? Mesajul transmis de Klaus Iohannis: "Ce facem? Închidem ţara două săptămâni?"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare nu se pot amâna. Pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie

Președintele recomandă doar testarea persoanelor suspecte de COVID

" Ceea ce este recomandat şi în România- de asta tot creşte numărul de testări- este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile.

Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi este un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am pornit", a susţinut Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si