Veste uriașă în cazul Simonei Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”

Simona Halep ar fi dovedit cum a ajuns substanța în organismul ei. Este vorba de un supliment alimentar care nu prevedea prezența substanței.

Author: Diana Puiu luni 05 decembrie 2022 , 14:59

Veste uriașă în cazul Simonei Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”

Veste uriașă în cazul Simonei Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce în corpul ei ar fi fost identificată o substanță dopantă interzisă.
„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura, conform ProSport.

Citește și: Ilie Năstase a jignit o jurnalistă: „Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă”

Simona ar scăpa de suspendare dacă reușește să probeze cum că nu a avut intenție să consume acea substanță, adaugă Cristian Jura, judecător TAS.

Simona Halep se află între ridicarea sancțiunii și suspendare

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă.

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Citește și: VIDEO- Simona Halep, cu spatele la zid în scandalul de dopaj. "Faza de investigație a luat sfârșit"

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, mai precizează Jura.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si