Veşti bune pentru români! Pentru ce categorii se reduce vârsta de pensionare

Românii au parte de veşti bune. Anumitor categorii de anagaţi li se va reduce vârsta de pensionare. Iată care sunt norocoşii!

R.B., joi 14 noiembrie 2019 , 14:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege conform căreia anumiţi angajaţi vor avea posibilitatea să se pensioneze înainte de vârsta standard de pensionare, care este aplicată majorităţii.

Această lege amendează Legea 263/2010 prin acordarea unei perioade în plus la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an în care munca s-a desfăşurat în condiţii speciale, reducerea vârstei obişnuite de pensionare începând odată cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

Citeste si: Guvernul Orban: Cum arată programul de guvernare. Măsurile urgente propuse

Stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se clasifică conform actului normativ în perioada de după 1 aprilie 2001. Pentru acesta se acordă perioade suplimentare în ceea ce priveşte vechimea în muncă, ce presupune stagii de cotizare în condiţii normale. Cu alte cuvinte, se acordă câte patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă. În prezent, se prevede trei luni, scrie spynews.ro.

Citeste si: Se fac angajări la ANAF: mii de posturi libere, fără examen

Aceste modificări au fost făcute pentru a rezolva problema ce se referă la condiţiile speciale şi grele de muncă. Astfel de condiţii implică un efort ridicat faţă de cel normal şi un grad de pericol profesional suplimentar la care oamenii se expun pentru a munci. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si