La nivelul întregii țări există doar 1.561 de paturi de ATI destinate pacienţilor bolnavi de coronavirus, iar în acest moment nu mai există niciunul liber.

”În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere  ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică. 

Există totuși o rezervă de 145 de paturi ATI

Sursa citată a precizat că la nivel naţional există o rezervă operaţională de 145  paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 

Citeste si: Episcopul Devei și Hunedoarei, în stare gravă la ATI cu coronavirus

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări”, au mai transmis autorităţile. 

Autoritățile încearcă să suplimenteze paturile și personalul

La acest moment autorităţile din România lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS. 

Bilanț coronavirus dezastruos

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Localitățile care au rata de îmbolnăvire peste 3 la mie. Cine ocupă primul loc

Anterior, Grupul a anunţat 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat, fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si