Vești proaste pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță că mulți locuitori ai capitalei vor tremura de frig și în această iarnă

Nicușor Dan susține că tot ce a făcut în acest an se va vedea începând de anul viitor și că bucureștenii vor fi nevoiți să suporte frigul și în această iarnă.

Author: Diana Bostan marți 28 septembrie 2021 , 09:27

Iarnă grea pentru bucureșteni

Nicușor Dan a declarat că mai mulți bucureșteni vor tremura de frig

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Edilul Capitalei a recunoscut că sunt probleme la rețeaua de termoficare, iar acestea nu vor fi soluționate înainte ca iarna să-și facă apariția.

Rezultatele se vor vedea abia anul viitor

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan.

Speranța lui Nicușor Dan este ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt

optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general.

Citeste si: Iarnă grea pentru români. Lemnul de foc s-a scumpit cu 30% în cea mai complicată iarnă energetică a țării

Campania electorală responsabilă responsabilă pentru întârzierea reviziilor

„În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a mai spus Nicușor Dan.

Citeste si: Când se dă drumul la căldură în 2021?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si