După ce facturile la energie și la gaze au crescut considerabil, nici cei ce folosesc ca sursă de încălzire lemnul nu au scăpat de scumpiri. Lemnul de foc s-a scumpit cu 30%, spre disperarea românilor care nu știu cum vor face față sezonului rece.

Un studiu arată că 3,5 milioane de locuințe sunt încălzite cu ajutorul lemnelor de foc

„Faţă de anul trecut, preţul lemnului de foc a crescut cu cel puţin 20-30%“, spune Cătălin Tobescu, preşedintele Asociaţiei Industriei Lemnului  Prolemn şi membru al Fordaq, platformă online de tranzacţionare pentru produse din lemn

şi cherestea. 

Deși România este al doilea cel mai mare producător de gaze din UE, doar jumătate din țară este conectată la rețeaua de gaze.

Un alt factor ce a dus la scumpirea lemnului este și lipsa lui, spre deosebire de alți ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Scumpiri uriașe la legume

Scumpirea este influențată și de încercarea de a stopa furtul de lemne 

În acest an a fost introdus Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL) 2.0.  Astfel lemnul tăiat și vândut ilegal nu va putea fi ascuns.

„Avem 800.000 de mici proprietari de păduri, oameni care depindeau de lemnul din pădurea lor pentru încălzire, dar care acum nu mai pot lua acel lemn decât după îndeplinirea unor proceduri“, a declarat Cătălin Tobescu.

Citeste si: Ministerul Energiei ia în calcul plafonarea temporară a prețurilor la energia electrică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si