Armele airsoft se găsesc la tot pasul pe internet, iar tinerii sunt tot mai tentați să le cumpere. Chiar dacă aceste arme sunt cunoscute drept replici, ele pot deveni un adevărat pericol.

Adolescenții tind tot mai mult să cumpere arme airsoft de pe internet

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Un tânăr de 15 ani din Medgidia s-a ales cu un dosar penal pentru această pușcă neletală care venea la pachet cu 200 de proiectile metalice. Tânărul cumpărase ilegal și încerca să o vândă în același mod.

Citește și: Două femei ucise într-un atac sângeros la un centru islamic din Lisabona

Un alt adolescent de 16 ani a cumpărat și a folosit fără drept un pistol de airsoft în trafic, pe o stradă din Constanța. Și el s-a ales cu dosar penal. Internetul este plin de anunțuri cu astfel de produse.

În prezentări nu găsim nimic despre o vârstă minimă. Conform legii, minorii nu le pot cumpăra. Inclusiv transportul trebuie făcut în condiții speciale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat este cercetat penal după ce a spart geamurile unei maşini parcate pe o stradă din Constanţa

O conversație între vânzător și client arată situația în alt mod:

„- O împachetez ca pachet. Eu tot comandă online am avut.

- O poate lua cineva de 16 ani?

- Da, este legală cât timp nu este folosită pe străzi.

Nu interzice nici în legislație, bine... minimum 14 ani trebuie să ai!”.

Armele airsoft pot deveni adevărate pericole

„Airsoftul este o distracție preferată de tot mai mulți tineri, însă, trebuie practicat doar în spații special amenajate și neapărat cu echipament de protecție, altfel devine periculos”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

Replicile de airsoft trebuie achiziționate doar din magazine autorizate. Cumpărarea lor de la vânzători necunoscuți pun în pericol, atât siguranța celui care face un astfel de compromis, cât și a celor din jurul lui.

Citește și: VIDEO-Focuri de armă pe o stradă din Constanța. Un adolescent de 16 ani a tras cu arma, după o șicanare în trafic

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ștefania Bârsan, reprezentanta unui poligon airsoft a explicat că: „Sunt foarte multe specificații tehnice pe care e posibil să nu le cunoaștem. Simpla achiziție a acestor replici din mediul online nu ne garantează siguranța folosirii acesteia și nici a noastră. Dacă arma nu a fost întreținută și transportată conform, putem chiar să ajungem la vătămări corporale pentru că, în mare parte, sunt electrice, altele pe aer comprimat și contează cum sunt întreținute”

Citește și: VIDEO- Atac armat în Maramureș. Mai mule utilaje forestiere au fost incendiate

Cei care dețin un pistol sau o pușcă de tip airsoft trebuie să știe că este ilegal să le afișeze și să le folosească în locuri publice pentru că se pot descărca accidental și-i pot răni pe cei din jur. În plus, se transportă doar în cutii sau huse originale, fără a fi încărcate cu muniție. Importantă este și puterea replicii de airsoft. În acest poligon din Iași, este măsurată cu ajutorul unui aparat special.

Un proiectil la o asemenea viteză poate răni o persoană dacă nu sunt respectate toate regulile de siguranță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si