VIDEO - Anul nou bisericesc abia a început. Preot: Facerea lumii, 1 septembrie

De la 1 septembrie, am intrat în noul an bisericesc. În unele zone ale țării, preotul mearge cu botezul pentru a marca acest eveniment religios.

Iulian Ciurea, joi 17 septembrie 2020 , 14:55

anul nou bisericesc
anul nou bisericesc[Sursa foto: doxologia.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începutul lumii, facerea lumii a inceput cu ziua de 1 septembrie, spun preoții. De 17 secole a fost randuita inceprea anului bisericesc pe data de 1 septembrie fata de cel calendaristic.
Traditia biblica spune ca anul bisericesc începe toamna, fiindcă şi istoria omenirii a început toamna, în Rai.

Anul bisericesc, plin de sărbători, de la facerea lumii

"De atunci de cand a fost creat omul impreuna cu sotia sa, adam si eva de atunci incepe numaratoarea, incepe cu maica domnului pe 8 septembrie si se termina anul bisericesc pe 31 august tot cu o mare sarbatoare 15 august adormirea maicii domnului, putem sa facem aceasta asociere", spune preotul Valentin Fotescu

Citeste si: Este sărbătoare mare joi în calendarul ortodox!

Intr-un an bisericesc exista sarbatori care nu au date variabile. Nasterea Domnului , 25 decembrie indiferent in ce zi.
"Doar Pastele are data variabila in rest marile sarbatori au data fixa 21 noiembrie intrarea maicii domnului in biseirca, sfintii 6 decembrie, sfantul nicolae, 30 noiembrie sfantul andrei deci sunt date fixe dar si date variabile in functie de sfintele Pasti", eplică prelatul.

Preot: Să ne bucurăm în Noul An Bisericesc la fel ca de Revelion

Preotul Valentin Fotescu ne indruma să intimpinăm anul bisericesc cu aceeasi veselie cu care pasim si in noul an calendaristic.

Citeste si: Patriarhul Daniel, scandal de proporții cu un enoriaș. Bărbatul îl hărțuiește de opt ani

"Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, zice psalmistul sa ne bucuram, sa ne veselim. tot asa putem sa spunem ca incepem un an, fie el calendaristic fie el bisericesc sa ne bucuram , sa plecam multumiti si mutumitori. sa fim multumiti pentru darurile primite in anul anterior si multumitori pentru ca trebuie sa marturisim multumirea sa ne-o exprimam fata de Dumnezeu", spune preotul.

Citeste si: VIDEO - Cina cea de Taină, pictată cu femei. Pictorița: Eu sunt creștină și credincioasă!

Unii oameni tin cont de inceputul anului bisericesc si cauta sa isi improaspete acatistele, rugaciunile, merg la preot, i-au binecuvantare nu numai pentru ei, pentru casele lor. se obisnuieste in unele zone sa se mearga cu botezul, cu binecuvantarea, cu stropitul caselor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si