VIDEO| Armata preia spitalul din Suceava. A fost abandonat de șefii abia numiți să îl salveze

Ca o corabie care se scufundă, cel mai modern spital din nordul țării, dar și cel mai lovit de pandemie, a fost abandonat de șefii abia numiți să îl salveze.

Author: R.B. joi 02 aprilie 2020 , 19:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Scapă cine poate mai puțin sutele de bolnavi de COVID și salvatorii, rămași dintr-o dată ai nimănui! Colacul de salvare vine de la Armata: un medic militar a fost numit de ministrul Sănătății să preia gestionarea celui mai mare focar de coronavirus din țara noastră.

Spitalul Județean din Suceava devine astfel unitate medicală militarizată.

Citeste si: Coronavirus: Numărul deceselor de coronavirus a crescut cu 24% în Regatul Unit

În regim de maximă urgență, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers în Spitalul Județean Suceava, însoțit de fostul șef al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, proaspăt numit secretar de stat, Ionel Paul Oprea. După o ședință cu ușile închise, reprezentanții statului au făcut anunțul: Avem un alt management militar cu doctori medici de la spitalele militare, iar aici va rămâne și secretarul de stat, Oprea, în Ministerul Sănătății”.

Citeste si: Primul caz de coronavirus din judeţul Harghita: o persoană care s-a întors din Franţa şi care se află în izolare

Colonelul Oprea este medic primar chirurg la Spitalul Militar din București și va coordona activitatea spitalulului Sfântul Ioan cel Nou alături de colonelul Daniel Ionuț Derioiu. Până de curând director medical al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria din Brașov, acesta va lua în mâini frâiele unității rămase de-aseară fără conducere.

Managerul demisionar Florin Filip a anunțat aseară că renunță la funcție odată cu directorul medical, deși personalul are nevoie mai mult ca oricând de lideri.

Președintele statului a organizat o videoconferință prin care a cerut repunerea pe picioare a spitalului.

Citeste si: Jumătate din omenire în pericol din cauza covid-19

Militarii preiau spitalul în plină criză de personal. Medicii, asistentele și infirmierele sunt doar o treime la datorie. Unul dintre salvatorii vindecați în urma infectării cu noul coronavirus s-a reîntors astăzi în spital, gata să dea piept cu cea mai grea încercare.

Peste o sută de colegi de-ai doctoriței sunt, în continuare, tratați de COVID, laolaltă cu alte sute de pacienți. Încă nu s-au vindecat și lipsa lor cântărește enorm în lupta care se dă în spital.

Între timp, peste 20 de medici și de asistente de la același spital spun că stau degeaba acasă și au transmis o scrisoare către reprezentanții guvernului pe plan local, prin care cer să fie retestați, ca să se întoarcă la datorie. Până la această oră, prefectul județului nu ne-a oferit un răspuns. Șefii instituțiilor spun că ce se întâmplă, la această oră, în Suceava nu este altceva decât "o debandadă”.

Citeste si: COVID-19 mai face o victimă de renume. Adam Schlesinger murit

Noroc cu voluntarii care s-au oferit, în număr mare, să pună umărul la salvarea spitalului aflat parcă pe moarte. Chiar dacă n-are pregătire de specialitate, un sucevean se află în prima linie a salvatorilor de la Spitalul Județean Suceava. Până vom spune că România s-a vindecat, avem nevoie deopotrivă de implicare și răbdare. Dacă nu puteți ajuta, alegeți înțelept și rămâneți în case.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si