Cinci copii lăsați în grija sorții și a unui tată depășit de situație. Cinci suflete înghesuite între pereții șubrezi ai unui adăpost pe care ei o considerau casă. O imagine care îți sfâșia inima – asta aveam să gasim în urmă cu două luni la Tătaru, în Prahova.

Copiii au camera lor

Astăzi găsim parcă alți copii – mai curați, mai frumoși și mai fericiți ca niciodată.

Și ce e mai important, îi găsim într-o casă adevărată, în care nu mai plouă, nu mai bate vântul, în care nu mai e pământ pe jos. În locul cămăruței care n-avea nici măcar acoperiș și ținea loc de bucătarie, a apărut o cameră călduroasă.

Deși are doar 12 ani, Alin știe prea bine că doar speranța îi dă șansa să evadeze din sărăcie, din viața pe care a fost condamnat s-o trăiască încă de la naștere. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea celor doi soți milionari din Brașov care au construit un imperiu împreună

În sfârșit copiii au camera lor- cu acoperiș, parchet pe jos, o sobă sănătoasa și câteva jucării care să le coloreze gri-ul cu care s-au obișnuit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Maghernița prin care bătea ploaia de fiecare dată și care până mai ieri le era adăpost, a devenit acum dormitor adevarat. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Din cauza creșterii prețurilor vom mânca mai puțin și mai prost anul acesta de Sărbători

Ceea ce pentru noi toți înseamnă normalitate, pentru ei înseamnă un adevărat lux. În timp ce stăteau care pe unde cu un colț de pâine în mână, copiii nu-și puteau imagina că într o zi vor sta și ei pe scaun la masă într-o bucătărie cu tot ce trebuie. 

Primarul a angajat un asistent social care va ajuta la treburile casnice

Din bucătărie, se intra în baie, locul care îi fascinează cel mai tare. Nu-și închipuiau vreodată că în casa lor apa caldă va curge din perete.

E visul unor copii pe care oamenii mari l-au transformat în realitate, le-au întins o mână și i-au scos la lumină atunci când aveau cea mare nevoie. Din cauza sărăciei micuții riscau să fie despărțiți și să ajungă într-un orfelinat.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au lăsat agitația din București pentru liniștea de la țară

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Pentru că cei 5 frați sunt îngrijiți doar de tatăl lor, care se descurcă cu greu, primarul a angajat un asistent social care să meargă periodic în casa familiei - să îi ajute cu treburile casnice și să îi învețe pas cu pas ce înseamnă că traiești într-o casă normală.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au crescut la stână și aici vor să rămână

"Sincer nu am crezut că se va ajunge în pucntul ăsta și atât de repede, în mai puțin de o luna am reusit să avem rezultate. Să schimbăm destinul acestor copii. Pe mai departe am hotărât cu cei din consiliu să punem un asistent personal să aibă grijă de la 1 ianuarie de acești copilași, nefiind o doamnă în casă pentru a putea să țină situația sub control. Mulțumim asociației care ne-a sprijinit, frumoasei echipe Kanal d care ne-a ajutat să mediatizăm și tuturor celor care ne-au ajutat să avem un final fericit pentru acești copii."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si