VIDEO- Asta-i România! Cei mai frumoși cai de rasă din țară se află la Roșia, județul Bihor

În timp ce tinerii din sat au luat drumul străinătății, ei au ales să rămână aici și să facă din pasiunea lor o afacere de succes. La Roșia, în Bihor, frații Bolojan au pus pe picioare o herghelie în care cresc, poate, cei mai frumoși cai de rasă din țară. Băieții muncesc mult și au singuri grijă de nobilele animale, care ajung să se vândă pe piață și cu 5.000 de euro.

Author: Maria Stiuca marți 21 februarie 2023 , 18:25

Cei mai frumoși cai de rasă din țară se află la Roșia, județul Bihor

Cei mai frumoși cai de rasă din țară se află la Roșia, județul Bihor

[Sursa foto: Știrile Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suntem în satul Roșia, un loc idilic din zona Bihorului, în gospodăria fraților Bolojan- doi tineri de toată isprava, care au făcut din pasiunea lor pentru cai o afacere de success.

Afacere de succes cu cei mai frumoși cai de rasă în Roșia, Bihor

„- Voi cum v-ați apucat să creșteți cai?

- Pasiunea! Ne-or fost dragi de mici, am crescut cu animale, și, fiindu-ne dragi, am continuat mai departe. Am crescut cu ei, am lucrat cu ei la pădure, în agricultură. Avem nouă cai, rasele sunt ardenez, polonez și belgieni. Astea-s rasele cu care momentan ne ocupăm”, spun tinerii.

Onisim are doar 18 ani, e în ultimul an de liceu, dar nu mai e demult un băiețandru.

E înalt cât bradul, mai vânjos și mai matur decât mulți bărbați în toată firea. A crescut de mic printre cai, și, în deplină comuniune cu natura și cu Dumnezeu, așa cum traiesc mai toți oamenii locului pe aici.

Citește și: Oamenii apelor – Lumea de la ''capătul lumii'', duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Citește și: Bârsăuța – povestea celor mai izolați oameni din România, duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

„- Cum e viața pe dealurile astea?

- O viață foarte bună, plăcută, aer curat, mâncare bună și sănătoasă. Am avut o copilărie frumoasă, aș putea spune, liniștită... nu am fost cu gălăgie, mă refer la oraș, aglomerație, prostii... Nu! Aer curat, frumos, libertate...”, mărturisește fericit tânărul.

Citește și: Ploi de pietre, obiecte zburand! Nu e un fenomen natural, ci o forta supranaturala a unei copile din Botosani! Nu rata povestea fetei posedate de demoni, intr-o ancheta cutremuratoare, marca "Asta-i Romania", duminica, 8 noiembrie, de la 14:30, la Kanal D

Frații Bolojan au pus pe picioare o afacere prosperă cu cai

Ionatan abia a împlinit 22 de ani. E blând, deși crescut la munte, modest și la locul lui. E obișnuit de mic cu munca, cu liniștea locurilor din care nu s-ar da dus, așa cum o fac alții de vârsta lui.

Fără blândețea din suflet și din glas, n-ar fi reușit să strunească imenșii cai de munte, care, la vârsta maturității ajung să cântărească chiar și o tonă.

Nici Onisim nu vrea să-și părăsească satul în care s-a născut și a crescut, și asta, în ciuda tuturor așa-ziselor oferte de muncă din alte țări. E conștient că nici în străinătate nu umblă câinii „cu covrigi în coadă” și, de când se știe, asta și-a dorit să facă: să devină un bun crescător de cai, pasiune pe care a moștenit-o de la tatăl său.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Flămânzi, “oraș” cu pretenții europene și condiții medievale

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, romanii speriati de saracie mai mult decat de pandemie!

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul tranșant al lui Pique după despărțirea de Shakira și tot scandalul separării care a făcut înconjurul lumii: "Nu imi voi irosi banii să îmi spăl imaginea!"- radioimpuls.ro

Au înțeles că tehnologia îi ajută, dar nicidecum nu le poate înlocui munca, așa că, pentru ei, ziua începe dimineața devreme în herghelie, iar seara îi prinde tot aici.

La început, e mai greu în acest domeniu, mai ales că nu te poți face remarcat cu orice mârțoagă. E nevoie de multă muncă și perseverență până începi să ai un renume pe piață, ne povestește Onisim.

Satul era plin de crescători de cai pe vremuri, doar că, din cauza industrializării și a apariției tractoarelor, majoritatea localnicilor și-au vândut animalele. Acum, Onisim și Ionatan au rămas printre puținii îngrijitori de cabaline din zonă.

Citește și: Saracia le-a ruinat! Mirajul oraselor le-a depopulat! Asa au fost sterse de pe harta Romaniei peste 100 de sate! Povestile unei lumi pline de contraste, duminica, la Asta-i Romania, de la 14:30, la Kanal D!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si