Va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România

Autorităţile au anunţat că, miercuri, va fi vaccinată persoana cu numărul 1 milion în România, cu câteva zile după împlinirea a 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Autorităţle din domeniul medical au anunţat că, miercuri, va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel national.

Conform ultimelor date transmise de Comitetul de coordonare a vacinării, marţi erau vaccinate 983.997 persoane din întreaga ţară, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 38.158 persoane.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, desfășurată în prezent

Etapa a doua se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanlor dn centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale.

”Ţinând cont de faptul că pentru etapa a doua avem aproximat un număr de 5-6 milioane de persoane eligibile, dacă aplicăm o intenţie de vaccinare de 60-70% vorbim de 3-4 milioane de persoane care ar putea să fie vaccinate.

Pot să vă spun că pentru luna aprilie, foarte probabil, vom avea mai mult de 3 milioane de doze disponibile. În centrele de vaccinare vom avea locuri disponibile şi pentru persoanele din etapa a treia, aşa încât să avem o activitate cât se poate de fluentă şi continuă a ritmului de vaccinare tocmai pentru a creşte accesibilitatea persoanelor la vaccinare”,
a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România
Va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România

Gherghiţă a spus că nu există în acest moment o dată clară la care va începe cea de-a treia etapă de vaccinare, cea destinată populaţiei generale, însă etapa a doua şi a treia se vor derula o perioadă în paralel.

În prezent, în România sunt folosite trei vaccnuri, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Citeste si: Trei țări îşi unesc forţele pentru producerea unor vaccinuri pentru mutaţiile COVID-19

 

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...