În România în care unul din patru pensionari e nevoit să se descurce cu mai puțin de o mie trei sute de lei pe lună, seniorii au ajuns să-și ia mâncare din supermarket-uri fără să plătească. Furtul ractica de bătrâni riscă să devină un fenomen, atrag atenția reprezentanții supermarket-urilor. Aceștia au observat o creștere galopant a vârstnicilor care trec peste rușinea de a fi prinși doar ca să aibă alimentul pe care nu și-l permit, a

transmis Cristian Sabbagh.

Bătrânii, hoți de alimente de lux

Bunici respectabili, oameni care se vede că au muncit o viață, au ajuns să fie surprinși de camerele de supraveghere ale supermarket-urilor în ipostaze greu de imaginat. Cum este această femeie cu părul alb, filmată cum ia de pe raft o sticlă cu ulei de măsline. Se uită te la ea și în loc să o pună în coș îi face loc în geantă. Nu este un caz singular spun reprezentanții magazinelor care fac față cu greu tentativelor de furt tot mai numeroase, chiar dacă sunt persoane în vârstă.

Sustrag produse premium și aici când mă refer la ciocolată nu sustrag o ciocolată de patru lei, iau o ciocălată de unsprezece lei, la conservele de pește nu iau o conservă de ton de cinci lei ea o conservă de ton de paisprezece lei.

Am avut un bătrânel care fura băuturi, dar vă gândiți-vă fura spirt și ar trebui să schimbăm locul la spirt pentru el că nu ne înțelegeam cu el, a spus un reprezentant de magazin.

Probabil că nu au bani, dar chiar dacă nu ai bani așa ceva nu faci, a spus un român.

Pe o altă înregistrare o bătrânică este surprinsă cum se uită la mai multe produse și trece de casă cu punga coală, doar că la ieșirea din magazin se activează sistemul de alarmă, iar angajații fug după

ea. Așa apare și produsul subtilizat, o roată de cașcaval.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Bătrânii sunt afectați masiv de scăderea veniturilor și de sărăcire în ultima perioadă și atunci situații disperate duc la măsuri disperate, a spus un specialist.

Nu se mai feresc probabil dacă văd la televizor că nu le face nimic la hoții ăștia care fură cu miliardele atunci ia și el o pâinică, o casoletă, a spus un român.

Dar psihologii spun că seniorii care fură din magazine ar putea suferi și de cleptomanie.

Unul dintre motivele pentru care ar putea apărea această psihopatologie ar putea fi consumul unor medicamente care într-adevăr acționează la nivelul neurotransmițătorilor, inhibă zonele gândirii raționale, a spus un psiholog.

Cele mai multe eforturi din magazine au loc în Capitală. Topul este completat de Constanța, Cluj și Timișoara, a transmis Mădălina Bichir.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reușit Delia Budeanu să se vindece de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Statisticile mai arată că într-un singur an, mai exact din 2022 până în 2023, numărul tentativelor de furt a crescut cu aproximativ douăzeci de procente.

Pe lista celor mai râvnite produse furate din magazine se află cașcavalul, salamurile crud uscate și conservele de ton.

Citește și: VIDEO O tragedie care ar fi putut fi evitată. În loc să îl ajute, oamenii priveau cum Flavius se îneacă. "Păcat de el, avea viitorul în față"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si