UPDATE 13.20. În ceea ce privește solicitarea referitoare la interzicerea părăsirii teritoriului României, aceasta se va judeca la Tribunalul Olt. 

UPDATE 12.49. Instanta Suprema a respins cererea de suspendare a judecății cauzei referitoare la adopție. Judecata se reia la Curtea de Apel Craiova. 

De mai bine de o ora a inceput procesul, iar decizia va fi data in sedinta secreta.

Asta dupa ce procurorul general a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră cel puţin deocamdată. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Această cerere ar fi trebuit să se judece la Drobeta Turnu Seeverin însă, procurorul general a cerut strămutarea dosarului, iar acum cei de la Înalta Curte de casatie si justitie se vor pronunţa în acest sens. 

Citeste si: Viorica Dăncilă, noi declarații emoționante în cazul Sorinei! ”Nu pot să concept de ce s-a ajuns la violență! Ce s-a întâmplat acum va rămâne în sufletul Sorinei o viață”

De cealalta parte, avocata familiei adoptive a depus o plângere penală atât împotriva procurorului general, Bogdan Licu, cât şi împotriva procuroarei de caz, Mihaiela Iorga Moraru pentru ca pasaportul Sorinei a fost retinut in mod ilegal.

De asemenea, in toata aceasta perioada la SIIJ a mers la audieri atat mama adoptiva, asistenta maternala dar si apropiati din anturajul acestora, iar audierile vor continua si in perioada urmatoare.

Ramane de vazut ce decizie vor da magistratii ICCJ in legatura cu instanta la care se va judeca procesul si cum se va incheia in cele din urma acest caz.

Citeste si: Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si