VIDEO| Cel mai pustiu 1 Mai

Cozile de altădată de pe autostrada Soarelui sau blocajele care sufocau drumul spre munte sunt amintire în această minivacanță de 1 Mai, pe care toți trebuie să o petrecem în izolare dacă vrem să ne fie bine.

Author: R.B. joi 30 aprilie 2020 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fără grătare la iarbă verde, fără petreceri pe plajă până la răsărit și fără nopți pierdute în cluburi.

Dacă vom trece testul și numărul de infecții scade, după 15 mai ne putem relaxa, spun autoritățile. Am putea să ne gândim și la vacanțe, anunță premierul.

Citeste si: Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare

Imaginile au fost filmate anul trecut, cu prilejul minivacanței de 1 Mai, când drumul spre litoral, pe Autostrada Soarelui, era sufocat de mașini, atât la plecare, cât și la întoarcere.

Astăzi, șoseaua este pustie. Puținele mașini nu transportă turiști la mare, circulă doar cu declarație pe propria răspundere.

Citeste si: Nelu Tătaru, veşti proaste pentru români

Și drumul spre munte era odinioară în colaps. Blocajele infernale de pe Valea Prahovei sunt, însă, o amintire, căci nimeni nu mai are unde să se ducă în vacanță.

Pentru ca ordonanțele militare să fie respectate, aproape 40.000 de poliţişti, jandarmi şi angajaţi MAPN au fost mobilizaţi în teren și nu vor ierta pe nimeni care are de gând să încalce restricțiile.

Așadar, dăm uitării plaja, muntele sau grătarele încinse pe iarba verde din parcuri și păduri. Peste tot vor fi razii, chiar și în gări, unde călătorii vor trebui să urce în trenuri doar din motive bine întemeiate. Dacă trecem testul minivacanței în carantină, atunci am putea vorbi de o relaxare din 15 mai. O relaxare care ar putea să vină la pachet cu scurte vacanțe. a lăsat să se înțeleagă premierul Ludovic Orban.

Citeste si: În ce condiții vom putea merge la stomatolog după terminarea Stării de Urgență

Însă starea de urgență va fi înlocuită cu stare de alertă, pentru ca autoritățile să poată în continuare să dea anumite interdicții în cazul în carul numărul de infecții ia o turnură nedorită.

După 15 mai, va fi făcută câte o evaluare din două în două săptămâni și, treptat, restricțiile vor fi ridicate. Asta înseamnă că s-ar putea ca în vară să poată fi deschise și restaurantele, nu doar terasele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si