Vaccinarea cadrelor medicale din Buzau a inceput la ora 8. Doctorul Bogdan Micu, seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean de Urgenta a mers la centrul amenajat în incinta Ambulatoriului din Spitalul Județean pentru a da startul campaniei de imunizare. Mărturisește că a scăpat de emoții, după ce și-a consultat colegii din țară care s-au vaccinat în prima etapă.

„Colegii mei care s-au vaccinat nu ne-au reclamat nicio reacție adversă, tolerabilitatea este bună. Se face cu un ac atraumatic și nu doare deloc. Nu s-a întâmplat nimic”, spun medicii.

Centrele de vaccinare anti-COVID primesc deocamdataă doar cadre medicale

Infecționistul Bogdan Micu coordonează secția spitalului județean din Buzău care îngrijește de peste zece luni bolnavi cu COVID-19. Mulți dintre pacienții săi au fost cadre medicale, categorie aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

„Ce m-a determinat să mă vaccinez este severitatea cazurilor pe care le-am avut la secția de boli infecțioase la persoane cu comorbidități și în vârstă, dar și la cei fără comorbidități, persoane tinere”, spune infecționistul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Tot un medic, Iulian Coliof, a primit cel de-al doilea vaccin administrat în județul Buzău. La începutul pandemiei, doctorul a fost internat la Boli Infecțioase după ce a contractat noul coronavirus.

„Eu am încredere în mentorii mei, care fac și ei vaccin, în doctorul Micu care mi-a fost alături în perioada în care am fost bolnav, m-a încurajat și mi-a dat recomandări și în tehnologia care s-a folosit la acest vaccin, tehnologie care era deja folosită în altă direcție și i-a fost schimbată imediat ținta tehnologiei și s-a folosit în vaccinare”, spune medicul.

Vaccinarea anti-COVID va avea loc șase zile pe săptămână

„Șase zile pe săptămână va fi vaccinarea, de la ora 8 la ora 20, în două ture, prin programare, cu 15 minute pauză între ele; deci vor fi 50 de pacienți pe zi”, explică managerul.

Aproape 400 de cadre medicale din Buzău s-au înscris pentru campania de vaccinare. Din primul lot de 975 de vaccinuri, câte au fost comandate, peste jumătate au fost distribuite spitalelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu.

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Festivalul Electric Castle 2024, buget-record pentru ediția aniversară- radioimpuls.ro

„La Râmnicu Sărat, deși mulți și-au dat consimțământul, ulterior la nivelul spitalului au fost semnalate îmbolnăviri, alții contacți, alții în concedii medicale. Dar situația nu va mai fi așa, acum suntem la început”, spun cei de la DSP.

Astazi vor fi vaccinați peste 50 de medici si asistente care s-au inscris pe lista. In Buzau exista cinci centre de vaccinare. Campania de vaccinare împotriva COVID, inceputa la 27 decembrie- se extinde astazi in peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical la nivelul intregii tari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si