VIDEO - Centrele de vaccinare anti-COVID își extind activitatea zilnic

Campania de vaccinare anti-covid se extinde în peste 90% din centrele de vaccinare destinate personalului medical și se va ajunge la 20.000 vaccinați zilnic.

Author: Iulian Ciurea luni 04 ianuarie 2021 , 13:31

vaccinare covid
Campania de vaccinare anti-COVID a cadrelor medicale se extinde[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinarea cadrelor medicale din Buzau a inceput la ora 8. Doctorul Bogdan Micu, seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean de Urgenta a mers la centrul amenajat

în incinta Ambulatoriului din Spitalul Județean pentru a da startul campaniei de imunizare. Mărturisește că a scăpat de emoții, după ce și-a consultat colegii din țară care s-au vaccinat în prima etapă.

„Colegii mei care s-au vaccinat nu ne-au reclamat nicio reacție adversă, tolerabilitatea este bună. Se face cu un ac atraumatic și nu doare deloc. Nu s-a întâmplat nimic”, spun medicii.

Centrele de vaccinare anti-COVID primesc deocamdataă doar cadre medicale

Infecționistul Bogdan Micu coordonează secția spitalului județean din Buzău care îngrijește de peste zece luni bolnavi cu COVID-19. Mulți dintre pacienții săi au fost cadre medicale, categorie aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

„Ce m-a determinat să mă vaccinez este severitatea cazurilor pe care le-am avut la secția de boli infecțioase la persoane cu comorbidități și în vârstă, dar și la cei fără comorbidități, persoane tinere”, spune infecționistul.

Tot un medic, Iulian Coliof, a primit cel de-al doilea vaccin administrat în județul Buzău. La începutul pandemiei, doctorul a fost internat la Boli Infecțioase după ce a contractat noul coronavirus.

„Eu am încredere în mentorii mei, care fac și ei vaccin, în doctorul Micu care mi-a fost alături în perioada în care am fost bolnav, m-a încurajat și mi-a dat recomandări și în tehnologia care s-a folosit la acest vaccin, tehnologie care era deja folosită în altă direcție și i-a fost schimbată imediat ținta tehnologiei și s-a folosit în vaccinare”, spune medicul.

Vaccinarea anti-COVID va avea loc șase zile pe săptămână

„Șase zile pe săptămână va fi vaccinarea, de la ora 8 la ora 20, în două ture, prin programare, cu 15 minute pauză între ele; deci vor fi 50 de pacienți pe zi”, explică managerul.

Aproape 400 de cadre medicale din Buzău s-au înscris pentru campania de vaccinare. Din primul lot de 975 de vaccinuri, câte au fost comandate, peste jumătate au fost distribuite spitalelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu.

„La Râmnicu Sărat, deși mulți și-au dat consimțământul, ulterior la nivelul spitalului au fost semnalate îmbolnăviri, alții contacți, alții în concedii medicale. Dar situația nu va mai fi așa, acum suntem la început”, spun cei de la DSP.

Astazi vor fi vaccinați peste 50 de medici si asistente care s-au inscris pe lista. In Buzau exista cinci centre de vaccinare. Campania de vaccinare împotriva COVID, inceputa la 27 decembrie- se extinde astazi in peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical la nivelul intregii tari.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si