Scandalul în care a fost implicat Cătălin Cîrstoiu este pe cale să schimbe legislația. Guvernul are în plan să modifice legea prin ordonanța Cîrstoiu. Mai exact, parlamentarii vor să stopeze fenomenul prin care pacienții sunt redirecționați de la spitalele de stat la cele private. Este o practică din ce în ce mai des întâlnită, iar victime sunt chiar pacienții, a transmis Christian Sabbagh.

Cîrstoiu pleacă, ordonanța rămâne

Acești doi soți ne-au povestit îndurerați cum au fost nevoiți să suporte costurile analizelor și controalelor la o clinică privată după îndemnul unui medic de la un spital de stat. Amândoi pensionari și cu un venit insuficient, s-au văzut nevoiți să refuze ”oferta” medicului.

În 2014 am început eu cu injecțiile peste 100, 120, 150... Controlul, că injecțiile le-am refuzat, i-am spus vin ]n spital când aveți dumneavoastră timp.

Care era motivul pentru care v-a zis să veniți? Cum motivul? Motivul nu știți care este? Bani! Să plătești! Asta e motivul! Că la stat nu plătești nimic, iar la privat tre să plătești!

Fenomenul nu este unul necunoscut. Practica de a îndemna pacienții să vină la investigații în clinicile private ale medicilor din spitalele de stat este tot mai des întâlnită. Pradă îi cad pacienții, și așa greu încercați de boală.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Am fost, mi-a recomandat cineva să merg la un doctor, am fost la stat și domnul doctor mi-a zis să fac alte consultații, dar să merg la cabinetul lui particular.

Este un fenomen la nivel național, noi il intalnim frecven si primim info, sezizări, din partea pacientilor, uneori reclamatii, dar cele mai multe sunt informatii ca medicii intradvar redirectionează pacientii, pe care ii primesc in unitatile publice ii trimit catre unitatile medicale rivate ale lor, ale familiilor lor, a spus Vasile Barbu, Președintele Asociației Pacienților.

Tocmai pentru ca astfel de obiceiuri să devină istorie, Ministerul Sănătății se gândește să adopte o ordonanță pentru a sancționa medicii care duc pacienți de la stat la privat.

Noi lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru, nu știu dacă o sa putem să o eliminăm. O să încercăm să facem lucrurile astea aplicat și într-un mod care responsabilizează medicii, cred ca ar trebui făcută o declarație pe propria raspundere a medicilor care lucrează in instituțiile publice privind acest aspect ca nu direcționează pacienți, a spus Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Măsura ar urma să vină în urma scandalului în care este implicat Cătălin Cîrstoiu. Manager la spitalul Universitar din Capitală, acesta este acuzat că ar fi acordat consultații contra-cost la clinica privată deținută de familia acestuia.

Dacă ordonanța intră în vigoare acest lucru înseamnă ca nu vor mai exista situații în care pacienții să fie redirecționați de la spitalele de stat către cele private deținute de managerii acestora,

a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.

Acum, Ministerul Sănătății lucrează la acest act normativ. Trebuie clarificate situațiile de incompatibilitate pentru managerii din spitalele care oferă servicii medicale și în privat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si