VIDEO | Coadă imensă la vaccinare, în Piața Obor din București

Bucureștenii au format cozi imense de la primele ore ale dimineții pentru a se imuniza împotriva Covid-19. La Piața Obor, oamenii au venit într-un număr foarte mare pentru a primi vaccinul.

Reporter: Tatiana Gavrilă Author: M.A. miercuri 27 octombrie 2021 , 12:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccinare record în România

În ultimele trei zile au fost mii de oameni care au ales să se imunizeze, în urma noilor restricții care au fost aplicate. Miercuri, 27 octombrie, oamenii continuă să vină într-un număr mare și stau ore în șir la cozi pentru a se vaccina. 

Numai la Piața Obor din Capitală s-au vaccinat zilnic peste 400 de persoane în această săptămână, iar majoritatea dintre ei aleg serul Johnson&Johnson, care se aplică într-o singură doză. 

Citeste si: Nelu Tătaru: Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim/ Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte

Cozi imense la vaccinare în Piața Obor

Medicii de la centrul din Obor le recomandă oamenilor să evite pe cât de mult posibil aglomerația și să meargă la un alt centru din apropiere, mai exact pe strada Oituz, nr. 9, unde este mai liber. 

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Reamintim faptul că persoanele care se vaccinează vor primi un tichet valoric de 100 de lei care poate fi folosit la orice supermarket pentru a-și cumpăra alimente. 

Citeste si: Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru a fi administrat copiilor cu vârsta de peste 5 ani

Oamenii se vaccinează din pricina certificatului verde 

În mare parte, cei care aleg să stea ore în șir la cozi pentru a se imuniza spun că o fac mai mult din obligație, deoarece la intrarea în centrele comerciale și restaurante îți este solicitat certificatul verde. Mai mult decât atât, în unele locuri de muncă s-a luat decizia ca angajatul să se prezinte la serviciu doar dacă prezintă un certificat verde valid sau testul antigen. 

"Oamenii care vin la ora actuală preferă Johnson&Johnson, fiind o singură doză. Oamenii care au fost vaccinai în prima etapă și s-au sfătuit cu medicii vin pentru Pfizer. Numărul crește în fiecare zi. Oamenii au ajuns la concluzia finală că acest vaccin este salvarea vieții"., a spus Nejem Adnan, medicul coordonator al centrului, pentru Digi24.

Citeste si: Numărul uriaș de infectări cu COVID-19 din ultimele zile a făcut ca tot mai mulți români să se imunizeze. Record de vaccinări în valul patru

Totodată, președintele Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că la fiecare sfârșit de săptămână, până la finalul anului, va fi organizat în toate sectoarele Capitalei un maraton pentru vaccinare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si