„O excursie a unui grup de cercetași s-a încheiat la Spitalul Județea Buzău. Unsprezece copii și doi adulți au fost preluați de ambulanțe la câteva ore după ce au mâncat într-un camping din județ. Toți aveau simptome specifice toxiinfecției alimentare, cu dureri abdominale și vărsături. Comisarii DSP au găsit la unitatea de cazare mai multe nereguli”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: Caz alarmant la Buzău! 39 de copii și 3 adulți, de urgență la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

La nici o ora după ce au părăsit campingul, copiii au început să se simtă rău. Situația se agrava, așa că  liderii grupului au sunat la 112 ca să ceară ajutor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

„S-a stat la Berca, acolo, în acea zonă, undeva lângă o benzinărie, cred că vrea două ore. S-a vomitat pe bandă. După ce au scos toată mâncarea, vomitau verde deja”, a spus Bogdan Savin, conducător grup.

11 copii și doi adulți au fost duși la spital

În total, unsprezece copii și doi adulți au fost transportați la spital.

„Durere abdominală, specifică pentru toxiinfecție alimentară.

Câțiva dintre ei, greață și vârsături”, a spus Nicoleta Popescu, șef UPU Buzău.

Medicii de la DSP au fost în control la restaurantul complexului, de unde au preluat probe. La fața locului a ajuns și o echipă de la Serviciul de Investigații Criminale Economice, dar și comisarii de la Protecția Consumatorilor. Primele concluzii ale controlului au scos la iveală mai multe nereguli în activitatea restaurantului.

Au fost efectuate controale în restuarantul complexului de camping

„S-a dispus oprirea temporară a activității în blocul alimentar, până la remedierea deficiențelor, urmând  a ne contacta imediat ce acestea au fost remediate”, a spus Romică Gavrilă, comisar-șef OPC.

Citește și: VIDEO O femeie a fost găsită plutind în apă, cu fața în jos, la Techirghiol

Pe lângă mesele luate la restaurantul campingului, grupul de cercetași și-a preparat masa de seară, cu ingredientele procurate de la magazinele din zonă.

„Au servit masa de prânz în ziua în care au venit și micul dejun. Le-am pus la dispoziția organelor de cercetare toate probele, respectiv: măsline, mușchi afumat, roșii, castraveți”, a transmis Aurel Boboc, proprietar camping.

Pentru a stabili cu exactitate cauza îmbolnăvirii în masă, specialiștii DSP trebuie să analizeze toate mostrele de mâncare ridicate de la restaurant. În paralel, vor face verificări și la magazinele din zonă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si