Precum craterul din pământ, misterul străzii surpate de la Slănic Prahova  se adâncește. Autoritățile au făcut mai multe măsurători, au ridicat probe, însă rezultatele se lasă așteptate până mâine. Între timp, localnicii sunt îngroziți de pământul care pare în continuă mișcare. Un copac s-a prăbușit, iar un stâlp de electricitate și un brad stau să cadă.

Craterul se adâncește, explicațiile întârzie

Așa arată acum craterul din Slănic Prahova, după 5 zile de când strada s-a surpat. Groapa de 60 de metri s-a adâncit cu încă 20 de centimetri, chiar dacă autoritățile au transmis că tasarea a stagnat. În crater s-a strâns apă, iar un copac s-a prăbușit. Oamenii din Slănic nu au primit deocamdată niciun răspuns, iar cei mai mulți s-au adăpostit la prieteni ori rude după ce au fost evacuați.

,,Așteptăm rezultatele...așteptăm rezultatele acum''.

,,Sărbătorile unde le faceți? Care sărbători? Paștele! Care Paște? Pentru mine? Paște fericit!''

,,Așteptăm și noi azi raportul preliminar! Să sperăm că îl vor publica undeva, aici în centru!''

,,Fratele meu ține legătura cu cineva de la jandarmerie care ne anunță cănd ne întoarcem, în rest nicio comunicare oficială!'',

au spus localnicii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Autoritățile au făcut măsurători, ba chiar au luat și probe din acumularea de apă din crater.

Citește și: VIDEO: Grădiniță în pericol! Craterul din Slănic Prahova, din ce în ce mai mare: ”Ce vreți să fac? S-au mutat 42 de familii”

,,Copacii de pe marginea drumului au ajuns în apa din subteran. Deocamdată nu avem ce să spunem despre cauză. Ce bănuiți? Sarea e aproape, infiltrații de apă'', a spus Florin Chipeșiu, consilier local, director al Salinei Slănic. 

Tot în Slănic, pe o altă stradă, a apărut brusc apă. Unii sunt îngrijorați că ar putea avea legătură cu craterul format în oraș, alții arată cu degetul către municipalitate, care ar fi făcut lucrări de mântuială la rețeaua de gaze.

,,Aștept specialiștii să își spună cuvântul!'', a spus Daneluș Costea, primar Slănic.

Întreaga zonă este supravegheată de jandarmi. O parte dintre oameni au reușit să intre în casele lor pentru a mai recupera din lucruri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si