VIDEO-Din ce în ce mai multe țări suspendă vaccinul Oxford-Astrazeneca

Imunizarea împotriva COVID suferă prima lovitură. Țările Uniunii Europene suspendă integral sau parţial vaccinarea cu serul dezvoltat de Oxford şi Astrazeneca.

Author: Iulian Ciurea joi 11 martie 2021 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Norvegia şi Danemarca sunt primele ţări care au spus pas vaccinării cu Astrazeneca.

Au suspendat total imunizarea cu acest ser, după apariţia unor decese inexplicabile şi a unor cheaguri de sânge la unii pacienţi. Norvegia şi Danemarca au anunţat că nu mai fac imunizare cu Astrazeneca timp de 2 săptămâni, iar alte ţări, precum Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda au suspendat vaccinarea doar cu serul din lotul pentru care s-a dat alarma. Austria a fost prima ţară care a anunţat moartea unui pacient şi îmbolnăvirea altuia. S-a întâmplat săptămâna trecută.

În România, cel care conduce campania de vaccinare aşteaptă o decizie la nivel european.

În Italia, un marinar de 43 de ani a făcut atac de cord şi a murit după vaccinarea cu acelaşi ser.

De atunci şi până acum, compania britanică nu a comentat tragediile.

România încă nu suspendă vaccinul Astrazeneca

În România, peste 200 de mii de persoane s-au vaccinat cu serul de la Astrazeneca, din care unu la sută au raportat efecte secundare, majoritatea fiind reacţii uşoare.

Pe reţelele de socializare, cei care s-au imunizat anunţă efectele.

O doamnă scrie că, după ce a făcut vaccinul, a avut temperatură de 38,6 la aproximativ 10 ore de la administrare. Starea febrilă a persistat 24 de ore şi a fost însoţită de greaţă, oboseală şi dureri musculare.

Altcineva scrie că a avut boala în decembrie, iar acum s-a vaccinat cu astrazeneca. Efectele au fost însă groaznice. Febra, frisoane, dureri musculare şi de cap.

Vaccinul Astrazeneca poate fi ținut în frigider

Vaccinul britanic este unul dintre cele mai accesibile din punct de vedere logistic, pentru că se poate păstra la temperatura unui frigider normal, spre diferenţă de cele de la Pfizer şi Moderna, care au nevoie de o temperatura de minus 70, respectiv minus 20 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si