VIDEO - Fără mască la școală! Părinte: Leșină elevii!

Obligativitatea purtării măștii în școală ar putea rămâne istorie pentru copiii din clasele 1- 4. Un județ vrea să elimine masca la elevi

Iulian Ciurea, luni 21 septembrie 2020 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Cum te simți cât stai la școală cu masca pe față? Nu prea bine pentru că e foarte cald și transpir...poți să respiri? Nu prea!", spun copiii.

Părinții vor fără mască la școală - leșină elevii, spun ei

Acest copil este în clasa a 3-a, și... ca în cazul multora... și-ar dori să nu mai fie obligat să poarte masca la școală...căci îi provoacă amețeli, dureri de cap și de parcă asta nu ar fi fost suficient... la doar o săptâmână de la începutul noului an școlar, băiețelul a dezvoltat și o reacție alergică.

Citeste si: "Elevii din clasele primare să renunțe la măștile obligatorii". Cum a reacționat Orban la propunerea oficială făcută de șeful CJ

"E mai greu de respirat pentru ei! Noi ca adulți suportăm altfel, dar ei ca și copii...e mai dificil! Sincer, eu unul aș opta pentru școala online, dar ne obligă să ne aducem copiii la școală!", pretinde tatăl unui elev.

O întreagă mişcare s-a format în ţara noastră împotriva purtării măştilor de protecţie la şcoală, în special de către copiii din clasele primare.

"S-a obișnuit dar eu ca părinte nu sunt de acord! Pentru că e foarte riscant. Riscurile mai târziu sunt destul de mari! Gândiți-vă că creierul nu se oxigenează cum trebuie, nu se poate concentra cum trebuie și dusă mai mult timp...nu le face bine!

Citeste si: VIDEO - Sfânta Parascheva, racla scoasă mai devreme. Pupăm moaștele?

E foarte greu pentru un adult ...dar pentru ei nici nu se mai pune problema! Ea cel puțin nu rezistă, după o oră, o oră și un pic o doare capul, o ia amețeala!", susțin adulții.

Elevii fără măști la școală, cer unii părinți

Pentru renunțarea la această măsură de protecție militează și membrii unor grupuri formate pe Facebook. Duminică s-au adunat din toate colțurile țării în centrul Capitalei pentru a-și striga nemulțimirea!
"Ne facem rău singuri! Au început să leșine copii în lumea întreagă, e adevărat știrea cu cei doi copii morți la ora de sport a fost un fake, dar de ce trebuie să ajungem să avem copii morți și leșinați? Nu știm!

Cu alte cuvinte trăim o ipocrizie generală, o gripă cu statut de VIP căreia i se acordă o atenție deosebită pentru colapsarea economiei naționale și pentru controlul național al populației!", spun oamenii care nu vor mască.

Citeste si: Noi restricţii antiepidemice la Atena

Cu toate acestea, medicii recomandă în continuare purtarea măştii de protecţie în şcoli. Pentru a demonstra cât de eficientă este o astfel de măsură, însuşi pediatrul Mihai Craiu a făcut un experiment!

"Din câte arată pulsoximetrul, atașat la degetul mâinii mele stângi, se observă că saturația este perfect normală! Este de așteptat ca orice persoană care poartă mască să nu aibă scăderi ale saturației la nivele periculoase!", explic[ medicul.

Fără măști pentru elevi la școală, cer autoritățile dintr-un județ

Cu toate că premierul Ludovic Orban se opune inițiativelor de eliminare a obligativității măștii din instituțiile de învățământ, o speranţă pentru susţinătorii acestei mişcări vine din județul Harghita, acolo unde peşedintele Consiliului Judeţean a cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca în şcolile cu scenariu verde elevii de la ciclul primar şi copiii de la grădiniţă să nu fie obligaţi să poarte masca de protecţie sanitară.

Citeste si: Cursuri exclusiv online la un liceu, după ce un profesor a fost diagnosticat cu COVID 19

Pentru moment, aceasta rămâne însă doar o propunere, căci răspunsul urmează să-l primească abia după ce vor fi atent analizate posibilele efecte.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si